Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

My Big Coin’in Kurucusu Randall Crater Kripto Para Dolandırıcılığı Suçundan Hapis Yatacak

My Big Coin’in kurucusu Randall Crater, geçtiğimiz günlerde Boston’da federal bir jüri tarafından yapılan duruşmada “elektronik dolandırıcılık ve yasadışı parasal işlemlerden” suçlu bulundu. Krater, tüm bu dolandırıcılığın “yanlışlıkla” olduğuna dair bir savunma yaptı.

Randall Crater, 2013 yılında My Big Coin adlı çok amaçlı coin projesini piyasalara tanıttı. “300 milyon dolarlık altın, petrol veya diğer değerli varlıklarla desteklenen tam işlevli bir kripto para birimi” sloganıyla piyasaya sunulan coin, 46 yaşındaki kurucusu Crater tarafından fonlanıyordu. 2015-2017 yıllarında kullanıcıların dolandırıldıklarını iddia ederek mahkemeye başvurmaları üzerine yetkililer harekete geçti. Yetkililere göre Crater, sahte bir kripto para birimi aracılığıyla ödeme hizmetleri sunuyordu.

Yapılan detaylı araştırmaların sonucunda ABD savcısı, Nevada merkezli bir kripto para birimi şirketi olan My Big Coin’in kurucusunu sahte beyanlarda bulunup olmayan bir ürünü pazarlayarak ve satarak yatırımcıların 6 milyon dolardan fazla parasını dolandırmaktan suçlu buldu. 19 Şubat tarihinden beri tutuklu yargılanan Crater’in kaç yıllık hapis cezası alacağı 27 Ekim 2022‘de mahkeme tarafından duyurulacak.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada:

2015-2017 yılları arasında yatırımcılarına yanıltıcı bir şekilde My Big Coin’in MasterCard ile bir ortaklık kurduğunu ve yerel kripto para birimlerinin fiat veya diğer kripto para birimleriyle ticaretinin olduğunu söyledi.  Crater bu yanlış beyanları sosyal medya, internet, e-posta ve kısa mesajlar aracılığıyla duyurdu.

ifadelerine yer verildi.

Detayları ortaya konulan bu dolandırıcılığın “yanlışlıkla” olduğunu öne süren Crater, “asıl amacının bu olmadığını” savunmasına ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!