Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum 10 Dolar Olacak Mı? Arbitrum Alternatifi DOGE20 Meme Boğasının Favorisi Oldu

Önde gelen bir Ethereum Layer-2 (Katman-2) ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum (ARB), büyük bir token kilidi açılması yaşadı. Yatırımcılar arasında ciddi bir varlık değişimine yol açan bu gelişme, ARB token fiyatını etkiledi.

16 Mart’ta gerçekleşen büyük kilit açılımı sonrası milyonlarca token borsalara gönderildi. Kayıtlara göre 2 milyar dolar değerden fazla token dolaşıma girerken balinalar ellerindeki ARB tokenleri borsalara taşımayı tercih etti.

Zincir üstü takip platformu Lookonchain’den alınan verilere göre büyük kilit açılımının ardından 11 balina yaklaşık 60 milyon dolar değerinde 34 milyon adet ARB tokeni borsalara gönderdi. SpotOnChain verilerine göre 16,4 milyon dolar değerindeki 8,95 milyon ARB tokenin de Binance borsasına taşındığı görüldü.

2,32 milyar dolar değerindeki 1,1 milyar adet ARB tokenin kilidinin açılmasını takiben gerçekleşen token hareketleri sebebiyle ARB fiyatı önemli ölçüde düştü. Transferlere ek olarak kripto para piyasasında yaşanan genel gerileme sonrası ARB fiyatı, Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine işaret eden 1,62 dolar bandına düştü.

Milyonlarca ARB tokenin borsalara gönderilmesine rağmen çok sayıda balinanın ARB token tutmaya devam ettiği de gözlerden kaçmadı. ARB tokende yaşanan düşüş, CoinMarketCap verilerine göre son 7 günlük zaman diliminde yüzde 12,85 olarak ölçüldü. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 1,73 dolardan işlem gören Arbitrum’un önümüzdeki günlerde ne şekilde seyredeceği merakla bekleniyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,40 doları iki ay önce Ocak ayında yaşayan ARB’nin 10 dolar olup olmayacağı merak ediliyor. Günümüz şartlarına göre ARB tokenin kısa vadede 10 dolar olması şimdilik pek de mümkün görünmüyor. 

Son günlerde yalnızca Arbitrum değil genel olarak kripto para piyasası sıkıntılı günler geçiriyor. Tüm bu sıkıntılara rağmen ön satışı ile dikkatleri çeken Dogecoin20 projesi, 5 milyon doları aşan fonları ile yatırımcılardan ilgi görüyor.

Dogecoin20 Token 5 Milyon Doları Aştı

Düzenlenen ön satış etkinliği ile erken dönem yatırımcılarla buluşan ve indirimli fiyatlardan Dogecoin20 token satın alma imkanı sunan proje, 5 milyon doları aştı. DOGE20 sembolü ile gerçekleşen ön satışta günlük bazda neredeyse 1 milyon dolar toplayan proje, yatırımcılardan büyük alkış topluyor. 

Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olan DOGE20, Dogecoin’e çevreci bir alternatif iddiası taşıyor. Dogecoin ve ERC-20 protokolünden ilham alarak DOGE20 ismini taşıyan proje, ön satıştaki en popüler meme coinler listelerine üst sıralardan giriyor. 

Kademeli ön satış etkinliği ile yatırımcılar, her aşamada farklı fiyat politikası ile karşılaşıyor. Aşamalar arasındaki fiyat artışı, yatırımcıların daha erken aşamada projeye dahil olmasını teşvik ediyor. Şu ana kadar toplanan fonlar 5 milyon doları aşan DOGE20, erken yatırımcılara daha fazla potansiyel kazanç vadediyor. 

Borsa listelemeleri için gün sayan DOGE20 yatırımcıları, önde gelen CEX ve DEX listelemeleri sonrası token fiyatının ne yönde hareket edeceğini merakla bekliyor.

DOGE20 Staking Pasif Gelir İmkanı Sunuyor

Yatırımcılar ön satış etkinliğinde sadece indirimli fiyatlardan Dogecoin20 token satın alma imkanı bulmuyor; aynı zamanda staking özelliğinden de faydalanabiliyor. DOGE20 tokenleri belirli süreler ile kilitleme karşılığında yatırımcılar ödül kazanma fırsatı yakalıyor. 

Şu ana kadar stake edilen DOGE20 token sayısı 15 milyar civarındayken yıllık getiri yüzdesi (APY) yüzde 187’de konumlanıyor. Staking havuzuna daha fazla katılımcı dahil oldukça APY düşecek olsa da proje ekibi, ETH bloğu başına 6751 DOGE20 token ödül vadediyor. 

Tüm DOGE20 tokenlerin yüzde 15’lik bölümü staking mekanizması ile katılımcılara dağıtılıyor. Staking ödülleri, ilk yılda toplan arzın yüzde 12,5’i ve ikinci yılda yüzde 2,5’i olmak üzere iki yıllık zaman diliminde katılımcılarla buluşuyor. 

Staking havuzuna dahil olan yatırımcılara toplamda 21 milyar adet DOGE20 token dağıtılması planlanıyor. 

DOGE20 Nasıl Satın Alınır?

Ethereum tabanlı Dogecoin20 token satın almak için halen devam eden ön satış etkinliğine katılmak gerekiyor. Meme boğasının favorisi haline gelen DOGE20 tokenin toplamda 140 milyar adet token arzı bulunuyor. Ön satış etkinliğinde bu tokenlerin yüzde 25’ine tekabül eden 35 milyar adet token yatırımcılarla buluşuyor.

DOGE20 ön satışında toplamda 12 aşama bulunuyor. Erken dönem yatırımcıları ödüllendirmeyi isteyen proje ekibi, kademeli fiyat artışı politikası benimsiyor. İlk aşamada DOGE20 fiyatı 0,000140 dolar iken son aşamada bu fiyat, 0,000206 dolara yükseliyor.

Mevcut aşamada DOGE20 token, 0,000204 dolardan alıcı buluyor. Diğer bir deyişle yatırımcıların indirimli fiyatlardan Dogecoin20 satın alması için çok az zamanı bulunuyor. Sonrasında gerçekleşecek borsa listelemeleri ile ralli yapma ihtimali bulunan DOGE20 token için sabit fiyatlı satın alma penceresi yavaş yavaş daralıyor. 

Elon Musk ile ralli yapmaya doyamayan Dogecoin’in bir yükseltmesi olarak konumlanan DOGE20, erken dönem yatırımcıları bekliyor. DOGE20 satın almak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri ile ön satışta yer alabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!