Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Listelemesi Gerçekleşti: Hangi Borsada Kaç Dolardan İşlem Görüyor?

Ethereum (ETH) katman-2 çözümü Arbitrum (ARB) aynı anda birçok büyük kripto para borsasında listelendi. 

Arbitrum airdrop’una hak kazanan kullanıcılar, varlıklarının çekim işlemlerini gerçekleştirdi. Buna paralel olarak birçok popüler kripto para borsası ARB’yi listeledi. Listelemenin ardından şimdilik ciddi bir satış baskısıyla karşılaşmayan ARB, volatil fiyat hareketliliğiyle kripto marketteki ilk saatlerini geçiriyor.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada ARB fiyatı kripto para borası Kucoin’de 11,5 dolar, Huobi’de 10,1 dolar, MEXC’de 9,1 dolar, Bybit’de 9,95 dolar ve Bitget üzerinde 8,97 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Öte yandan airdrop olarak ayrılan varlıkların çekim işleminin komplike ve yavaş bir süreç olduğu göz önünde bulundurulursa birçok kullanıcının bu fiyattan satış yapamamış olması muhtemel görülüyor.

Bybit üzerinden alınan verilerde ARB’nin 106 dolara kadar yükseldiği görülürken o seviyede alım-satım yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in ARB listelemesini TSİ 20.00 da yapması planlanıyor.

Söz konusu airdrop ile birlikte ARB toplam arzının %12,75‘i erken dönem kullanıcılara dağıtılmış oldu. Bu miktarın %11,6‘sı kullanıcılara, %1,1‘lik kısmı merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO) ve Ethereum geliştiricilerinden oluşan Protocol Guild‘in kullanımına ayrılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!