Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Tabanlı DeFi Protokolü Saldırıya Uğradı, Token Fiyatı Adeta Çakıldı!

Arbitrum (ARB) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Rodeo Finance, bir saldırıya uğrayarak 888 bin dolar değerinde varlık kaybedince yerel token RDO fiyatı %60’a yakın düşüş yaşadı.

On-chain güvenlik platformu PeckShield 11 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Rodeo Finance’in siber saldırıya uğradığını aktardı. DeFi platformunun saldırıda 888 bin dolar değerinde 472 Ethereum (ETH) kaybettiği tespit edildi.

Saldırıda, “Force Investment” adlı fiyat istikrar algoritmalarını manipüle ederek çeşitli varlıkları oldukça büyük ıskontolar ile elde etmeye yarayan bir yöntemin kullanıldığı bildirildi. Saldırganlar, çaldıkları 472 ETH‘yi Arbitrum ağından Ethereum ağına aktardı ve ardından kripto para karıştırıcısı Tornado Cash‘e transfer ederek izlerini kaybettirdi.

PeckShield, saldırıyı fark ettikten oldukça kısa bir süre sonra önlem almaları için Rodeo Finance‘i sosyal medya üzerinden uyardı. Ancak Rodeo Finance bu gönderiye herhangi bir cevap vermezken konu hakkında da henüz resmi bir açıklamada da bulunmadı.

RDO fiyatı çakıldı

Rodeo Finance tarafından çok kısa bir süre önce piyasaya sürülen yerel token RDO da saldırıdan nasibini aldı.

Coingecko verilerine göre RDO, haber akışı ile birlikte gün içerisinde seyrettiği 0,207 dolar seviyesinden güncel fiyat olan 0,0862 dolara kadar gerileyerek yaklaşık %60 değer kaybetti. RDO, yazım itibariyle 0,104 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!