Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Başkanından Bitcoin ve Kripto Paraları Hedef Alan Açıklamalar

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Bitcoin (BTC) ve kripto paralar hakkındaki çarpıcı söylemleriyle gündeme geldi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey bir kez daha kripto paralara karşı sert açıklamalarda bulundu. Londra Mansion House‘da yaptığı konuşmada Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında eleştirel ifadeler kullanan Andrew Bailey, bu tür varlıkları son derece spekülatif olmakla suçladı.

Açıklamasında stablecoinleri de es geçmeyen Bailey, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoinlerin güvenli para standartlarını karşılamadığını ifade etti. Bailey tüm kripto para birimlerinin para statüsünde olmadığını vurguladı.

Bailey her ne kadar kripto para sektörünün bir yükseliş evresinde olduğunu kabul etse de geleneksel finansa ait büyük likiditenin bu endüstriye akmayacağını öne sürdü.

Başkanının kripto paraları hedef alan söylemleri bir ilk değil. Andrew Bailey, geçtiğimiz dönemlerde de kripto paraların son derece güvenilmez olduğunu birçok kez dile getirmiş ve bir söyleşisinde kripto para yatırımları olan kişilerin her şeylerini kaybedebileceklerini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!