Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: “Kripto para yatırımı olanlar tüm yatırımlarını kaybedebilir”

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Finansal Politika Komitesi’nin görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamalarda söylemlerini yineleyerek düzenlenmiş kurumları ve yatırımcıları kripto paralar hakkında uyardı.

Andrew Bailey, ülkedeki mevcut bankalara ve diğer düzenlenmiş finans kurumlarına, düzenlemeler ve regülasyonlar gelene kadar kripto paralar ile ilgili yaptıkları ve yapacakları işler konusunda özellikle dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Komite görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamalarda Bailey, kripto varlıklara gelecek düzenlemelerin risk yönetimini dengeleyeceğini ifade etti.

Açıklamasında:

“Finansal Politika Komitesi, kripto varlıklar konusunda düzenleme gelene kadar finansal kuruluşlar bu konuda atılacak herhangi bir adımda temkinli ve ihtiyatlı olmalıdır.”

dedi.

İngiliz Merkez Bankası henüz kripto varlıklara yönelik bir düzenleme getirmemesine rağmen, finans kuruluşlarının şimdiden kripto paralara yönelik hizmetler sunmaya başladığını da dile getiren Bailey, ayrıca kripto para piyasasının hızla büyümeye devam ettiğini ve 2.6 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşıldığından bahsetti.

Bailey: “Bugün (kripto paralar) finansal sistemler için bir risk değil ancak ileride bir risk olmak için tüm özelliklere sahip.” açıklamalarında bulundu.

Bitcoin ve diğer kripto paraların bir fiat paranın özelliklerini ve niteliklerini taşımadığını düşünen Bailey, aynı zamanda kripto paraların bir değerinin de olmadığını düşünüyor. Yaptığı konuşmada ise daha önceden de dile getirdiği “kripto para yatırımı olanlar tüm yatırımlarını kaybedebilir” sözlerini yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!