Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den SEC ile Arasındaki Bitcoin Davasında Mahkemeye Yeni Mektup

Kripto odaklı varlık yönetim şirketi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kaldıraçlı bir Bitcoin (BTC) ETF’ine verdiği onayı regülatörlere karşı kullandı.

Grayscale 10 Temmuz tarihinde Columbia Temyiz Mahkemesi’ne yazdığı mektupta, SEC’nin haziran ayı sonunda kaldıraçlı bir Bitcoin ETF’ine (borsa yatırım fonu) verdiği onayı öne sürerek regülatörün spot Bitcoin ETF’lerine karşı ayrımcılık yaptığını iddia etti. Mektup, Grayscale’in SEC’ye açtığı GBTC fonunun spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesi davası kapsamında sunuldu.

Mektupta yer alan bilgilere göre Volatility Shares Trust tarafından SEC’nin onayına sunulan 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX), spot Bitcoin ETF’lerine veya herhangi bir yatırım ürününe göre çok daha yüksek risk taşıyor. Regülatörün böylesine riskli bir yatırım aracını onaylamasına karşın spot Bitcoin ETF başvurularını ısrarlı bir şekilde reddetmesi ise spot ETF’lere yönelik uygulanan bir ayrımcılığa işaret ediyor.

SEC’nin onay noktasında keyfi davrandığı yönündeki ifadelerini mektubunda yineleyen yatırım şirketi, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Komisyonun kaldıraçlı bir Bitcoin vadeli ETP’sinin (borsa yatırım ürünü) piyasaya sürülmesine onay vermiş olması, spot Bitcoin ETP’lerini vadeli Bitcoin ETP’lerinden farklı olarak keyfi bir şekilde ele almaya devam ettiğini gösteriyor.

Bu kapsamda Grayscale, SEC’nin yatırım ürünleri arasında yaptığı ayrımcılığına son vermesi için GBTC fonunun dönüşümü de dahil spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesi gerektiğini öne sürdü.

Öte yandan mektubun mahkeme nazarında sağlam bir argüman olmayabileceği ihtimal kapsamında sunuldu. SEC’nin spot Bitcoin ETF’leri konusunda başlıca çekincesinin taşıdığı finansal risk değil referans fiyat için kayıtlı bir spot Bitcoin borsası bulunmaması olduğu hatırlatılırken mektubun bu çekinceye dair herhangi bir noktaya temas etmediğinin altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!