Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Grayscale’in Spot Bitcoin (BTC) ETF Başvurusunu Reddetti: Grayscale SEC’ye Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale’in spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetti. CEO Michael Sonnenshein, kararın ardından SEC’ye dava açtıklarını söyledi.

SEC, TSİ 30 Haziran Perşembe günü gece saatlerinde paylaştığı belgede Grayscale‘in 13.5 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunun spot Bitcoin ETF‘e dönüştürme başvurusunu reddettiğini açıkladı.

Beklenenden erken bir şekilde kararını açıklayan SEC, başvurunun reddedilmesinde diğer sebeplerin yanı sıra piyasa manipülasyonunu önleme konusundaki yetersizliği gerekçe gösterdi ve endişeleri hakkındaki sorularının yanıtlanmadığını belirtti. SEC ayrıca Bitwise’ın spot Bitcoin ETF başvurusunu da benzer gerekçelerle reddetti.

SEC‘nin, Grayscale’in ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında başvuruda bulunduğu kural değişikliği hakkında son bir karar vermesi için 6 Temmuz tarihine kadar süresi bulunuyordu. Kararını birçok kez erteleyen SEC, son olarak şubat ayında kararını bir kez daha ertelemiş ve konu ile ilgili kamuoyundan yorum talep etmişti.

Grayscale, bu hafta paylaştığı bir mektupta GBTC’nin spot Bitcoin ETF‘e dönüşümü için kamuoyunun 11.400’den fazla yorum sunduğunu ve bu yorumların %99,96‘sının dönüşümü desteklediğini belirtmişti.

Beklenen oldu: Grayscale, SEC’ye dava açtı

Daha önce birçok kez başvurunun reddedilmesi durumunda SEC’ye karşı yasal süreç başlatmak dahil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğunu belirten CEO Michael Sonnenshein, başvurunun reddedilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SEC’ye karşı dava açtıklarını açıkladı.

SEC‘nin “İdari Usul Yasası”nı (APA) ihlal ettiğini düşünen Grayscale tarafından paylaşılan bir açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde olası tüm senaryolar için ek hukuk danışmanı olarak göreve getirilen Kıdemli Hukuk Stratejisti ve ABD eski Başsavcısı Donald Verrilli‘nin, dava sürecinin ilk adımı olarak şirket adına ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi‘ne bir inceleme dilekçesi verdiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!