Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Spot Bitcoin ETF’ine Kamuoyundan Büyük Destek: 11.400’den Fazla Geri Bildirim

Dijital varlık yöneticisi Grayscale’in, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunduğu spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) kamuoyundan büyük destek gördü.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, 27 Haziran Pazartesi günü yatırımcılarla paylaşılan bir mektupta SEC incelemesinde bulunan Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme başvurusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Mektupta, SEC’nin halktan geri bildirim istediği başvuru hakkında kamuoyunun 11.400’den fazla yorum sunduğu ve bu yorumların %99,96‘sının dönüşümü desteklediği belirtildi.

Sonnenshein konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

SEC’nin, son sekiz ay içerisindeki temel Bitcoin pazarının olgunluğunun tanınması ve rahatlığının arttığına işaret eden eylemleri ve açıklamaları bizi cesaretlendirdi. Bitcoin bağlantılı birçok yatırım ürününün onaylanması, ABD pazarının neden spot bir Bitcoin ETF’i hak ettiği konusundaki argümanlarımızı güçlendiriyor.

Daha önce yaptığı açıklamalarda başvurunun onaylanmaması halinde SEC’ye karşı yasal süreç başlatmak dahil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğunu belirten CEO Sonnenshein, açıklamasında bu söylemlerini yineledi.

Ancak bildiğiniz gibi SEC spot tabanlı ETF’lerin piyasaya sürülmesini onaylamamaya devam ediyor. Bu nedenle Grayscale ekibi, karar sonrası olası tüm senaryolara hazırlanıyor.

Şirket bu doğrultuda yaptığı çalışmalar kapsamında haziran ayının başında Obama yönetiminin üst düzey eski avukatını ek hukuk danışmanı olarak göreve getirdi.

Grayscale, GBTC’i spot Bitcoin ETF’e dönüştürmek için ilk kez ekim ayında SEC’ye başvuruda bulunmuştu. Aralık ayında başvurunun kararını 45 gün erteleyen SEC, şubat ayında Bitcoin piyasasının likiditesi ve şeffaflığı ile fon için temel varlık olarak Bitcoin‘in “uygunluğu” konusunda endişelerini dile getirerek kararını bir kez daha ertelemiş ve konu ile ilgili kamuoyundan yorum talep etmişti.

Şirket ise SEC’nin bu talebinin ardından ABD’li yatırımcıları harekete geçirmek için bir kampanya başlatmıştı. SEC’nin başvuru hakkında 6 Temmuz tarihine kadar olumlu ya da olumsuz son bir karar vermesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!