Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Popüler Ticaret Platformu Robinhood’u Satın Almanın Yollarını Araştırıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in, sıkıntılı günler yaşadığı iddia edilen Robinhood’u satın almak istediği belirtiliyor.

Bloomberg’in yaptığı habere göre FTX, milyonlarca yatırımcısına kripto paraları tanıtan Amerika merkezli finansal hizmet şirketi Robinhood’u satın almanın yollarını araştırıyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Bloomberg’e verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

Robinhood ile ortak işler yürütme konusunda heyecanlıyız. Ancak aktif bir birleşme ortaklığı ya da satın alma görüşmelerimiz bulunmuyor.

Fried, geçtiğimiz aylarda 650 milyon dolar vererek Robinhood’un %7,6’lık bir hissesini satın almıştı. O zaman yaptığı açıklamalarda FTX CEO’su Robinhood’un “ilgi çekici” bir yatırım olduğunu ancak firmanın yönetimine bir etkisi olmayacağını söylemişti.

Kripto para piyasasının düşüş döneminde olmasına rağmen bu durumdan pek fazla etkilenmemiş gibi görünen FTX, daha fazla etkilenen şirketlere borç vererek kripto para piyasasını ayakta tutmaya çalışıyor.

FTX, yaklaşık bir hafta önce kripto para borç verme (lending) ve staking platformu BlockFi’ye 250 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!