Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kriz Ortamında 250 Milyon Dolar Kredi Vererek BlockFi’ı Oyunda Tutuyor

Kripto para borç verme (lending) ve staking platformu BlockFi, piyasada yaşanan kriz ortamında önde gelen kripto para borsası FTX’den 250 milyon dolarlık bir kredi aldı.

BlockFi CEO’su Zac Prince21 Haziran Salı günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda FTX borsasının platforma 250 milyon dolarlık bir döner kredi sağladığını duyurdu.

Yeni sermayeni, şirketin bilançosunu destekleyeceğini ve platformu güçlendireceğini söyleyen Prince, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Kredi gelirlerinin tüm hesap türlerinde (BIA, BPY ve kredi teminatı) sözleşmeye dayalı olarak tüm müşteri bakiyelerine tabi olması amaçlanmıştır ve gerektiğinde kullanılacaktır.

Döner kredi, bir işletmenin borç almasını ardından geri ödediği taktirde ihtiyaç duyduğunda tekrardan borç almasını sağlayan bir kredi türüdür.

Anlaşma, BlockFi dahil olmak üzere birçok kripto şirketinin küçülmeye gittiği ve Celsius Network krizi ortasında geldi. BlockFi geçtiğimiz hafta Coinbase, Crypto.com ve diğer birçok şirket gibi mevcut piyasa koşulları nedeniyle çalışan sayısını %20 azaltarak 170 kişiyi işten çıkardığını duyurmuştu.

Bu, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘in son piyasa düşüşünden etkilenen büyük bir kripto şirketini kurtarmak için ilk girişimi değil. Bazı iddialara göre Bankman-Fried, Alameda Research’ün CEO’luğunu yürüten Sam Trabucco ile birlikte piyasanın tamamen çökmesini önlemek adına batma tehlikesinde olan şirketlere borç sağlıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmazken birçok yorumcu Bankman-Fried‘in Twitter’da beğendiği bazı gönderilerin olayları onaylar nitelikte olduğunu düşünüyor.

Ancak CEO’sunun daha geniş bir piyasa çöküşünü durdurmak için girişimlerde bulunduğu FTX’in, Celsius’u tasfiye eden firmalardan biri olduğu bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!