Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Grayscale’in Spot Bitcoin ETF Başvurusunun Kararını Yine Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dijital varlık yöneticisi Grayscale’in “Grayscale Bitcoin Trust”ı (GBTC) spot bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme başvurusu ile ilgili kararı yine erteledi.

SEC, 4 Şubat tarihinde yaptığı duyuruda dijital varlık yöneticisinin Grayscale Bitcoin Trust‘ı spot bitcoin ETF’e dönüştürme başvurusunda hisse manipülasyonu, dolandırıcılığı ve diğer olası sorunları nasıl önleyeceğine yönelik endişelerini belirtti. SEC ayrıca bitcoin piyasasının likiditesi ve şeffaflığı ile fon için temel varlık olarak bitcoin‘in “uygunluğu” konusunda endişelerini dile getirdi.

Endişeleri hakkında ilgili taraflara yanıtları için 21 günlük bir süre veren SEC ayrıca halktan da bu konular hakkında bir geri bildirim talep etti ve taraflara bu geri bildirimlere verilen yanıtlar için 14 gün ek süre tanıdı.

SEC, hafta başında Bitwise’dan kendi spot Bitcoin ETF başvurusuyla ilgili benzer endişeleri gidermesini talep etmişti.

 

Grayscale , ilk olarak ekim ayında Grayscale Bitcoin Trust‘ı spot bitcoin ETF’e dönüştürmek için SEC’e başvuruda bulunmuştu. SEC, aralık ayında Grayscale’in başvurusunun 45 gün ertelemişti.

Henüz bir spot Bitcoin ETF hakkında olumlu sonuca varmayan SEC, son bir kaç ay içerisinde  WisdomTree , Krypton , SkyBridge ve Fidelity’den gelen spot Bitcoin ETF’lerini reddetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!