Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı, NFT Üzerinden Kara Para Aklanması Konusunda Uyardı

ABD Hazine Bakanlığının 4 Şubat tarihli bir açıklamasında, NFT’lerin kara para aklamada kullanılabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Bakanlığın kara parayı önlemeyle alakalı yayınladığı 40 sayfalık raporda, NFT’ler üzerinden kara para aklamaya dair bazı bulgular olduğunu ancak herhangi bir NFT satışının terör finansmanında bulunulmadığını gösteren kanıtlar bulunuyor.

Ayrıca raporda, NFT piyasasının popülerleşmesi ve pahalılaşmasıyla daha çok yasa dışı işlemde kullanılabileceği vurgulandı.

Hazine Bakanlığının resmi sitesinden yaptığı açıklamada,

Non-fungible token (NFT) kullanımı gibi gelişmekte olan dijital sanat sektörü, talebe ve piyasa teşviklerine bağlı olarak yeni riskler ortaya çıkarabilir.

dedi.

Raporda, git gide artan NFT piyasasının ve NFT pazar yerlerinin hacmine de dikkat çekildi. Ayrıca NFT pazar yerlerinin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından “sanal varlık hizmet sağlayıcısı” olarak kabul edilebilecekleri bildirildi. Bu doğrultuda bu tarz platformların müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı (AML) önleme yasalarına tabi olacaklarını belirtti.

Chainalysis verilerine göre, 110 cüzdan adresi geçtiğimiz yıl “wash trading” yöntemiyle 8.9 milyon dolar kâr sağladı. Suçluların NFT’ler aracılığıyla kara para aklamadan ziyade kendi aralarında yapay olarak fiyatı artırmak için ticaret yapma eylemi olan daha karlı işlem yapma planlarının da olması yüksek ihtimal olarak görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!