Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey, Bitcoin Destekli Evrensel Temel Gelir (UBI) Üzerinde Deney Yapacak

Twitter kurucu ortağı ve Block’un CEO’su Jack Dorsey, ABD kongre adayı Aarika Rhodes ile Bitcoin destekli Evrensel Temel Gelir (UBI) stratejisi hakkında konuştu.

CEO’nun Start Small girişimi, evrensel temel gelir üzerinde deney yapmak için bazı ülkelerde 55 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

Dorsey, şu an kullanılan finansal sistemde eksiklikler olduğunu belirtirken, insanlara finansal açıdan zorluklara yol açıyor dedi. Ayrıca, “Bitcoin’de her şey şeffaftır.” dedi.

Bitcoin’de de UBI tarzı bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını belirten Dorsey, başlarda Bitcoin standartlarına uygun küçük çapta ticaret yapan insanları kapsayacağını söyledi. Ancak, daha sonra katılım talebine göre geniş çapta kullanım amaçlıyor.

Aarika Rhodes ise Bitcoin’i finansal sisteme dahil etmenin banka sektörünün işlem ücretlerindeki maliyeti azaltacağına inandığını söyledi.

Bitcoin benimsenmesini ve uzun vadeli düşünülmesini tavsiye eden Dorsey, Bitcoin destekli evrensel temel gelire yönelik şüphenin deney sonuçları açıklanınca azalacağını düşündüğünü belirtti.

Bitcoin ile gelen faydaların yanı sıra olumsuz etkileri konusunda da temkinli davranacağını söyleyen CEO, konuşmanın sonunda hükümet politikalarının yetersiz ve verimsiz olduğundan bahsetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!