Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Üzerinde Ağ Başlatan NFT Odaklı Altcoin’de Fiyat Yükseliyor!

Rari Vakfı NFT telif haklarını gözetecek ve kullanım alanlarını artıracak bir proje kapsamında, Arbitrum ağı üzerinde Rari Chain ana ağını (mainnet) başlattı.

NFT platformu Rarible’nin arkasındaki ekip olan Rari Vakfı, telif haklarını düğüm seviyesine yerleştirerek koruyan Arbitrum (ARB) tabanlı Rari Chain’i hayata geçirdi.

Yapılan resmi açıklamaya göre bir katman 3 (L3) projesi olarak Ethereum ağındaki EVM’ler gibi faaliyet gösterecek ağın, NFT sektörüne katkı sağlaması ve NFT telif ücretlerini adil bir şekilde koruması amaçlanıyor.

Rari Chain’in test ağı lansmanı 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmişti. Rari Vakfı sözcüsüne göre test ağında 251.000 işlem gerçekleşti ve yaklaşık 46.000 cüzdan test ağında faaliyet gösterdi.

Ana ağa geçiş hakkında konuşan Rari Vakfı Strateji Başkanı Jana Bertram, bu merkeziyetsiz altyapı sayesinde NFT ekosistemine daha geniş bir zemin sağladıklarını belirtti:

Rari Chain mainnet’in lansmanı, yaratıcı ekonomiye ev sahipliği yapan NFT’ye özgü, yaratıcı odaklı bir zincir oluşturma vizyonumuzu gerçeğe dönüştürüyor. Web3 topluluğuna yeni bir merkeziyetsiz altyapı aracı sunarak inovasyon ve yeni NFT kullanım durumları için zemin sağlamaktan ve yeni bir NFT ve proje dalgasını memnuniyetle karşılamaktan heyecan duyuyoruz.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle son 24 saat içerisinde %9,4 yükseliş sergileyen RARI, yazım esnasında 1,39 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!