Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Üstündeki Satış Baskısı, “Haftalar veya Aylarca” Devam Edebilir

Yatırım firması Galaxy Digital, kripto para sektöründe bu yıl boyunca görülmesi beklenen trendler ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Galaxy Digital tarafından yapılan araştırma raporunda, “Bitcoin ETF’lerine kayda değer para girişi olacak ama bunlar aynı zamanda ABD’deki Bitcoin piyasalarının işleyişini de değiştirecek.” dendi.

Ancak Bitcoin’in kısa vadede bazı zorluklarla karşılaşabileceği düşünülüyor. 150 baz puan ile mevcut spot ETF’ler arasındaki en maliyetli fonu işleten Grayscale’den milyarlarca dolarlık para çıkışı olabileceği ve bunun Bitcoin’in üstünde “haftalarda ya da aylarca satış baskısı” yaratabileceği vurgulandı.

Nisan 2024’te gerçekleşmesi beklenen halving’i değerlendiren araştırmacılar, bunun piyasada konsolidasyona yol açabileceğini ancak merkez bankalarının parasal genişleme politikalarının Bitcoin’in lehine olacağını belirtti.

En büyük altcoin olan Ethereum’un bu yılki güncellemelerle birlikte Layer 2 platformlarını daha da desteklemesi bekleniyor. Ancak Ethereum’un yıl boyunca “Solana gibi alternatif Layer 1 blockchainlerinden eşsiz bir rekabet göreceği” tahmin ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!