Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arcane Research Analisti Uyardı: Bitcoin’de (BTC) Sert Hareketler ve Büyük Bir Tasfiye Kapıda!

Blockchain veri analiz platformu Arcane Research analistine göre Bitcoin (BTC) vadeli işlemleri yakın zamanda büyük bir tasfiye ve volatilite durumuyla karşılaşabilir.

Arcane Research’ün açık faiz verilerini yorumlayan analist Vetle Lunde, uzun süreli sessizliğin ardından Bitcoin vadeli işlemleri için büyük bir tasfiye dönemi yaklaşıyor olabileceğini öne sürdü. Analistin yorumuna göre eylül ortalarında ulaştığı 22.800 dolar seviyesinin ardından uzun süredir yatay seyrini koruyan Bitcoin fiyatı fırtına öncesi sessizliğe işaret ediyor. Kripto para piyasalarındaki mevcut durumun, kısa ve orta vadede keskin fiyat değişiklikleri öne süren analist konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Mevcut açık pozisyonların sürdürülebilir olarak değerlendirilebilecek herhangi bir seviyenin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Piyasa sinyallerinden gelen şeffaf veriler, söz konusu kaldıracın hangi yöne doğru azalacağı hakkında herhangi bir görüşe sahip olmamı engelliyor.

Keskin hareketin hangi yöne doğru olacağını belirtmekten kaçınan analist ayrıca mevcut durumun fırsatlar yaratabileceğini de belirtti. İçinde bulunduğumuz piyasa şartlarının aynı fiyat ve aynı sona erme tarihine sahip hem satım opsiyonu hem de alım opsiyonunu birlikte satın almayı içeren straddle stratejisine aşina olan tüccarlara fayda sağlayabileceğini vurguladı.

Kısa ve orta vadeli hareketi açıkçası çok önemsemediği belirten analist uzun vadeli düşünüldüğünde Bitcoin için yükseliş yönlü beklentisini sürdürmeye devam ediyor. Analistin uzun vadeli pozitif beklentisi özellikle BlackRock, Citadel ve Nasdaq gibi büyük finans kurumlarının son zamanlarda kripto sektörüne girmesiyle daha da güçleniyor:

Gösterinin devam edeceğinden ve çok uzak olmayan bir gelecekte yeni zirvelerle ulaşılacağından eminim.

Coinglass tarafından sağlanan verilere göre adeta yaprak esmeyen piyasada son 24 saat içinde sadece 180 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Uzun süreli bu sessizliğin ardından hangi yöne olacağı kestirilemese de piyasanın gerekli likidasyonu almak için keskin hareketler yapabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!