Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arhtur Hayes Kripto Para Yükselişinin Kaynağını Açıkladı: Bitcoin’de Boğa Sürecek!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, ABD Başkanı Biden’ın konuşmasından sonra Bitcoin (BTC) ve geleneksel piyasalarda yaşananlara dair açıklamada bulundu.

Arthur Hayes ABD Başkanı Joe Biden’ın 25 Ekim tarihli açıklamalarının ardından yazdığı blog gönderisinde, Bitcoin ve geleneksel piyasalara değinerek yükselişin asıl kaynağının ne olduğunu açıkladı.

Hayes, Biden’ın açıklamalarının ardından uzun vadeli ABD Hazine tahvilleri ile 10 ve 30 yıllık hazine bonolarında agresif satışlar yaşandığını işaret ederek bunun paralelinde Bitcoin ve altında yaşanan yükselişlerin önemini yorumladı.

ABD Hazine tahvillerinde yaşanan düşüşe nazaran Bitcoin’in yükselmesini, piyasanın enflasyonist bir geleceği fiyatlama şekli olarak ifade eden Hayes, herkes gerçekliğin farkında vardığında kripto para boğasının giderek hız kazanacağını söyledi:

Biden konuşmasının hemen ardından, Bitcoin ve altın uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinde yaşanan agresif bir satış karşısında yükselmeye devam ediyor. Bu, onaylanan bir ETF’e ilişkin spekülasyon yükselişi değil. Bu Bitcoin’in gelecekteki, çok enflasyonist bir küresel dünya savaşı durumunu iskonto etmesidir. Herkes oynadığımız oyunun farkına vardığında, Bitcoin ve kripto boğa piyasası tüm hızıyla devam edecek.

Dünyanın içinde bulunduğu jeopolitik savaşlar, makroekonomik enflasyon ve ABD’nin halen daha İsrail’e milyarlarca dolar yardım yapma girişimlerini sert bir dille eleştiren Hayes, böyle bir ortamda hiçbir ülkenin tahvilini almak istemediğini vurguladı.

Hayes, ABD Hazine bonolarından kriptoya dönmeye başlama zamanının geldiğini ifade ederek yatırımlarını Bitcoin, Ethereum (ETH) ve favori shitcoin’i Filecoin (FIL) özelinde artıracağını kaydetti:

Eğer yeni gerçeklik buysa, hiçbir ülkenin tahviline sahip olmak istemiyorum. Her yerde kötü haber ayılar. Altın ve Bitcoin bize bunu anlatmaya başlıyor. Tetikleyici bu ve kısa vadeli ABD Hazine bonolarından kriptoya dönmeye başlamanın zamanı geldi. İlk durak her zaman Bitcoin, sonra Ethereum ve son olarak da benim sevgili shitcoin’imdir. (burada kastı FIL)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!