Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin Ekonomi Bakanı İstifa Etti: Ülkede Stablecoin Alımı 3 Kat Arttı

Ekonomik kriz ile boğuşan Arjantin’in ekonomi bakanı Martin Guzmán geçtiğimiz cumartesi günü istifa etti. Yerel kripto para analitik platformu Crpyoya’dan alınan verilere göre Arjantin halkı tipik bir hafta sonunda yaptıklarından iki ila üç kat daha fazla stablecoin satın alımı gerçekleştirdi.

Arjantin merkezli 3 büyük kripto borsası, tüketicilerin geçtiğimiz 2 yıldır ülkede süregelen aşırı enflasyonun devam edeceği endişesiyle paralarını bir devalüasyona karşı korunmak istediğini söyledi. Guzman‘ın istifasının ardından Arjantin pesosu stablecoin DAI ve USDT‘ye karşı %15 değer kaybı yaşadı.

Guzman’ın istifası, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ile Başkan Yardımcısı Cristina Fernández arasında, mayıs ayında yaşanan %60’lık enflasyon artışı ile ilgili çıkan tartışmadan sonra gerçekleşti.

Arjantin merkezli kripto borsası Ripio‘nun CEO’su Sebastian Serrano yaptığı açıklamada “Kripto paraların 7/24 aktif doğası gereği, hafta sonu ülkemizde patlak veren bu tür krizler sonrasında daha önce hiç yaşanmamış yoğunlukta stablecoin’lere yönelim oldu.” ifadelerine yer verdi. CEO açıklamalarına şu sözleri de ekledi:

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen işlemler, önceki haftaların aynı gününe göre %300 artış kaydetti ve “birçok kişi” Arjantin pesosunda kredi almak için DAI’lerini teminat olarak kullanıyor. Potansiyel bir peso devalüasyonu söz konusu.

Hafta sonu boyunca ABD doları için fiyat referanslarının olmaması nedeniyle, çoğu Arjantin borsasındaki alış ve satış fiyatları arasındaki fark genellikle %2 civarındayken %18’e çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!