Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarlarca Dolar Varlık Yöneten CoinShares, Fransız Kripto Firması Napoleon’u Satın Aldı

Avrupa’nın en büyük dijital varlık yöneticilerinden CoinShares, Fransız fintek firması Napoleon Group’un yan kuruluşu olan Napoleon Asset Menagement’ı satın aldı.

4 Temmuz tarihli basın bültenine göre dijital varlık yatırım şirketi CoinShares, Fransa’nın finansal piyasalar kurumundan onay alarak kripto varlık yöneticisi Napoleon’un yan kuruluşu olan Napoleon Asset Menagement’ı satın aldı.

CoinShares geçtiğimiz yıl kasım ayında Napoleon ile 14.5 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

CoinShares CEO’su Jean-Marie Mognetti konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Dijital varlık sektöründe yaşanan son olaylardan sonra kripto paraların düzenlenmesine gelişmesine ihtiyaç olduğu hiç bu kadar belli olmamıştı. Bu nedenle finansal piyasalar kurumundan onay alarak bu satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Şirketi kendi grubumuza dahil etmek yatırımcıların varlıklarının korunması adına attığımız bir adımdır.

Paris merkezli Napoleon, 2018 yılında halka arz yoluyla yerel kripto para birimi NPX’i piyasaya sunarak 10 milyon dolar değerinde gelir elde etmişti. Şirketin halka arz ile finanse edilen ilk Avrupalı dijital varlık yöneticilerinden biri olduğu belirtiliyor.

Ayı piyasasının etkilediği nerdeyse tüm kripto firmaları gibi Napoleon’un da gelirleri azaldı. Şirket, mayıs ayında yaptığı bilanço açıklamasında 2022’nin ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla gelirlerinin %45 oranında düştüğünü belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!