Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin Merkez Bankası Başkanı Kripto Para Konusunda Kaygılı

Arjantin Merkez Bankası Başkanı Miguel Pesce, büyümekte olan kripto para piyasasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Kripto paraların gelişimi hakkında kaygılıyız.” dedi.

Arjantin Fintech Odası tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılan Merkez Bankası Başkanı, kripto paraların volatilitesinin standart bir para birimine kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Miguel Pesce, Clarin’in haberine göre “kripto para” teriminin “gizli, opak” çağrışımlarının olduğunu ve bu varlıkları böyle “isimlendirmenin uygun olmadığını” belirtti.

Bazı insanların kripto paralar hakkında ya yetersiz ya da yanlış bilgi edindiğini ve “üstünde kontrol sahibi olmadıkları şeylere yatırım yaptıklarını” söyleyen Merkez Bankası Başkanı, halkı kripto paralar hakkında bilinçlendirmenin önemini vurguladı.

(Kripto) paralar birer yatırım enstrümanı değil, ödeme mekanizması olarak geliştirildi. Fakat (arzlarının) azlığı, bunların finansal amaçlarla kullanılmasına, fiyatlarının artmasına ve çok yüksek düzeyde volatil olmalarına yol açtı. Bunlar tam da bir para biriminde olmaması gereken özelliklerdir. Bir para birimi için istikrar, esastır.”

Bundan bir yıl önce 0,0133 dolar eden bir Arjantin pesosu, günümüzde 0,0102 dolara denk geliyor.


Görsel: Arjantin bayrağı (Nanosmile/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!