Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seyşeller’in OneCoin’le Bağlantılı 230.000 Bitcoin Hakkında Araştırma Yapması İsteniyor

Seyşeller’in mali suçları araştırma biriminin (FCIU), saadet zinciri olduğu iddia edilen OneCoin ile bağlantılı olan ve toplamda 230.000 bitcoin’i kapsayan bazı işlemler hakkında araştırma yapması isteniyor. 

  • Seychelles News Agency’nin haberine göre OneCoin hakkında Londra’da, Dubai’de ve Brüksel’de bulunulan şikayetlerin ardından Seyşeller’deki yetkililer ile iletişime geçildi.

  • FCIU’nun hukuk işlerinden sorumlu Tania Potter, kendilerine gönderilen belgelerin “Seyşeller ile bağlantısının olup olmadığının” inceleneceğini ve buna göre bir karara varacaklarını açıkladı.

  • Yerel yetkililere yardım teklif eden avukat Jonathan Levy, “Seyşeller’in yetki alanının, yüzyılın kripto para suçunu işlemek için kötüye kullanılmış olması, Seyşeller’i kullanan diğer kripto para şirketleri hakkında da şüphe doğuruyor.” dedi.

  • Levy, “Eğer Seyşeller, kripto varlıklarla yapılan milyarlarca dolarlık işlemleri regüle etme yetisine sahip değilse bu, Seyşeller’de kurulmuş kripto para şirketleri hakkında çok ciddi soru işaretleri doğurur.” diye ekledi.

  • Bulgaristan merkezli OneCoin’in kurucuları, OneCoin adlı kripto paranın madencilik yoluyla üretildiğini ve değerinin piyasadaki arz/talep dengesine göre belirlendiğini öne sürüyor, projeye yeni üye getiren eski üyelere komisyon veriyordu.

  • ABD Adalet Bakanlığının iddiasına göre aslında “hiçbir gerçek değeri” olmayan OneCoin, dünya genelinde toplamda yaklaşık 4 milyar dolarlık bir mağduriyete yol açtı.

Görsel: Sofya’daki ofisinden OneCoin logosu (Ronny Martin Junnilainen/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!