Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin Ön Seçimlerinde Tercih Kripto Paralar: Bitcoin Yanlısı Başkan Adayı Kazandı!

Bitcoin (BTC) destekçisi olarak bilinen Arjantin Cumhurbaşkan adayı Javier Milei, ön seçimleri %32’ya yakın bir oy oranı ile lider bitiriyor.

Bloomberg’ün yayınladığı güncel bilgilere göre Arjantin’in Bitcoin yanlısı Cumhurbaşkanı adayı Javier Milei, bugün itibariyle tamamlanmak üzere olan ön seçimlerde %31,57 oy oranına sahip oldu. Oyların %97,39’unun sayıldığı belirtilirken Milei’nin zaferi resmileşmese de kesinleşmiş olarak görüldü.

Aşırı sağcı liberal bir iktisatçı olduğu belirtilen Milei, oy sayısında rakipleri ile arasına çok kayda değer bir mesafe bırakamadı. Milei’nin oy oranı %31,57 olurken diğer grupların oy oranı ise sırası ile %29,71 ve %28,66 olarak yer aldı. Ancak Mile’nin yakaladığı oy oranı, halkın önemli bir kısmının onun Bitcoin yanlısı ekonomi planlarına güvendiğini ortaya koydu.

Uzun süredir büyük bir yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’de oldukça büyük bir takipçi kitlesi toplayan Milei, merkez bankalarının bir kandırmaca olduğunu, organ satışının yasal olması gerektiğini ve ekonominin dolarlaştırılması gerektiğini savunmuştu. Bitcoin’i halkın refah seviyesini düşüren merkez bankalarına karşı bir tepki olarak nitelendiren cumhurbaşkanı adayının küresel ısınmaya inanmadığı yönünde söylemleri de olduğu ifade edildi.

Öte yandan Milei, Bitcoin yanlısı görüşlerine rağmen seçim sürecinde Bitcoin’i Arjantin’de yasal bir para birimi yapacağına dair herhangi bir açıklama sarf etmedi. Bu durum, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin’i ülkesinde yasal para birimi yapan tek devlet başkanı olma statüsünü korumasını sağlayacak gibi görünüyor.

Arjantin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 22 Ekim tarihinde yapılacak. Milei veya diğer adaylardan biri ilk turda %45’i aşabilirse veya %40’a ulaşıp en yakın rakibine %10’un üzerinde fark atabilirse seçimi kazanmış olacak. Aksi takdirde adaylar ikinci turda yeniden yarışacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!