Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Üzerindeki Kripto Para Dolandırıcılıklarına Dikkat: Binlerce Dolar Çalındı!

Araştırmacılar, son 1 yıl içerisinde X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaklaşık 1 milyon dolar değerinde kripto para dolandırıcılığı yapıldığını gözler önüne serdi.

Kripto para dolandırıcılarının X bilançosu açıklandı. San Diego Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından sunulan bir rapor, 2022 ila 2023 yıllarının Haziran ayları arasında 87.617 hesap üzerinden yönetilen 95.111 farklı dolandırıcılık vakasını ortaya koydu.

Hacklenen fenomen hesapları, dolandırıcı sitelere yönlendirilen bağlantılar, sahte airdrop duyuruları ve taklit hesaplar gibi farklı yollar üzerinden gerçekleştirilen bu dolandırıcılık faaliyetleri yatırımcıların 870.000 dolar kaybetmesine yol açtı.

Yayınlanan raporda, söz konusu dolandırıcılık vakalarında 365’ten fazla kullanıcının etkilendiği belirtildi:

365’ten fazla mağdur airdrop ve giveaway dolandırıcılığı tarafından saldırıya uğradı ve tahmini olarak bu dolandırıcılıklar yüzünden 870.000 dolar mali kayıp yaşandı.

Araştırmayı hazırlayan ekip öte yandan raporun detaylarını ve dolandırıcılık yaptığı tespit edilen hesapları X’e bildirdiklerini fakat şirketten bekledikleri yanıtı alamadıklarını yazdı. Ekibin açıklamasına göre dolandırıcı hesapların %44’lük kısmı halen daha aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Çalışmamız, Twitter’daki dolandırıcıların yayılma stratejileri ve davranışlarının yanı sıra dolandırıcılık mağdurlarının ve mali kayıpların ölçeğine ışık tutarak, sosyal ağlarda dolandırıcılığın yayılmasını önleme ve kullanıcıları bu tür bir dolandırıcılık faaliyetine düşmekten korumaya yönelik acil ihtiyacı vurguluyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!