Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’de 200 Adet Bitcoin ATM’si Bekleniyor

Arjantin’de gelecek ay yenilikçi bir girişimle 200 adet çift yönlü işlem yapabilen Bitcoin ATM‘si bekleniyor.

CryptoNoticias’a konuşan Odyssey Grup CEO’su Sebastian Ponceliz, ekonomik politikaların tüketici tavrını belirleyen bir ülkede bu tür makinelerin çok yararlı olacağını söyledi.

“Bu fikir, küresel mali anlayışın değişmesi üzerine çıktı.” dedi

“Parasal dönüşüm olarak adlandırdığım, bizi farklı türden ödeme işlemleri (kripto paralar,nakit, e-cüzdanlar,bağlılık primi) yapmaya iten bir şey var. İnsanların temas noktası olarak ise ATM’ler bu işlevi görüyor. Bu makineler birçok para birimini dijital paraya çevirebilir bu işlem tam tersi şekilde de olabilir.”

Girişim başarılı olursa, Bitcoin ATM’leri pazarın önemli bir boyutunu işgal edebilir.

Geçen ay Avustralya 500 ATM’yi yenileyerek Bitcoin satma ve satın alma özelliğini getirdi.

“Odyssey; FinTech, kripto paralar ve nakit sistemini bir araya getiren küresel ilk platformdur. Döviz, ticaret ve işlem ücretlerinin azalmasını da bünyesinde barındırıyor.” diye ekledi Ponceliz

Bitcoin ATM’leri hızla büyürken hala talebi karşılamış durumda değildir.

Ücretlerin yüksek olmasının yanı sıra çevrimiçi borsalara kıyasla daha cansız bir performans gösteriyorlar. Bununla birlikte, toplu kabül sözleri ise çuvallamış durumdadır.

Büyük Britanya temelli BTM operatörü Bitlish’in söylediğine göre, 2017 sonuna gelmeden Avrupa boyunca etkin olarak 5000 tane ATM kullanılıyor olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment