Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Merkez Bankası Kripto Paraların Yasallaştırılmasına Karşı

Rusya merkez bankasının başı Elvira Nabiullina kripto paraların yasallaştırılmasına ya da diğer döviz birimleriyle denk tutulmasına kısmen karşı olduklarını söyledi.

Rus bankaları tarafından düzenlenen bir forumda verdiği konuşmada kripto paraların Moscow Stock Exchange‘de bulunmasını onaylamadığını belirtirken “kriptomanya”yı bir tehlike olarak gördüğü için uyarıda bulunmuştu.

“Kripto paraları ürün ve hizmet karşılığı ödeme yerine geçecek olması gibi nedenlerden gerçek para birimi olarak kabul etmeye kısmi olarak karşıyız.”

“Çünkü önceden de birden çok kez söylediğim gibi döviz birimlerin basımını yapan bölgeler, ekonomiler ve bunları destekleyen bankalar var. Buralarda kripto para olgusu daha az anlaşılıyor.”

Tezatlık gösteren devlet kaynaklarına göre Rusya, kripto varlıkların nasıl yasallaştırılacağı konusunda karmaşık bir duruş sergilemeye devam ediyor.

Düzenlenen forumda da bu durum değişmedi. Nabiullina, merkez bankasının bulunduğu pozisyonun bankacılık düzenleme toplulukları başkanı Anatoly Aksakov‘unkinden daha zor olduğunu düşündüğü yorumunu da yaptı.

Etkinlikte daha önce konuşan Aksakov, “kripto paranın anlamını algılama, borsasının yapılmasını mümkün kılan bir alan yaratma, madenciler için bir sicil oluşturma ve yasallaştırma” konularını desteklediğini belirtmişti.

Nabiullina ise engellenmesi gerektiğini düşüncesine bu ayın başında kriptoya yapılan “altına hücum”u referans olarak gösterdi.

Rusya şimdilerde 2017 sonlarına doğru kripto para düzenlemelerini sunmayı planlıyor. Sıradan vatandaşlar için bu durumun ne hâl alacağı da hala bilinmiyor.

Rusya hakkında bir çok haber mevcut ve her kafadan bir ses çıkıyor. Bakalım olay nasıl sonuçlanacak…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment