Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bitcoin Borsaları Yasağında Yaşanan Tüm Gelişmeler

Bugün Çin’den gelen haberler dolayısı ile bir çok gelişme yaşandı. Günlerdir süren yüksek düşüş trendi yüzünden bir çok yatırımcı geceleri uykusuz geçirdi. Ancak bugünün sonuna doğru borsalar tarafında pek iç açıcı gelişmeler yaşanmasa da Bitcoin ve bir çok kripto paranın fiyatında yukarıya doğru hareketlilik gerçekleşmesi yüzleri biraz olsun güldürdü.

BTCC Kapanacağını Açıkladı

Dün yaptığımız haberde de belirttiğimiz gibi Çin’in büyük borsalarından BTCC Eylül sonunda kapatacağını açıklamıştı. Yaşanan bu gelişme sosyal medyada insanlar arasında fazlaca tartışma yaratmıştı. İnsanlar Çin’in önce ICO’ları yasaklama kararı ardından Bitcoin borsaları yasaklanacak söylentileri ile gittikçe tedirgin olmuşken bu haber ile söylentilerin gerçek olduğu inancı arttı.

Sonrasında gelen Bitcoin borsaları kapanma haberleri tedirginlik yarattı

BTCC ardından ViaBTC ve Yunbi de ay sonunda kapanacaklarını duyurdu. Sebep olarak Çin’de gerçekleşecek olan düzenlemeleri gösteren borsalar yasaklama kararının haberini önceden vermiş oldu. En güçlü neden bu borsaların ICO satışı yapıyor olmalarıydı. Tüm gözler bu haberlerden sonra Çin’in en büyük borsaları olan Huobi ve OKCoin’e çevrilmişti.

Huobi ve OKCoin hakkındaki açıklamalar piyasayı hareketlendirdi Bitcoin yükseldi

Huobi ve OKCoin‘in Çin’in düzenleyicileri ile görüşme yaptıkları haberi yayıldıktan bir süre sonra sonuçlar açıklandı. Yapılan açıklama Bitmain kurusucundan geldi. Attığı tweette kapanma süresinin diğer borsalara nazaran 1 ay uzatıldığını, bu borsaların bu kadar kısa sürede kapatılabilecek kadar küçük olmadıkları sözleri yer aldı.

Ek sürenin sebepleri daha sonraki süre zarfında açıklandı. Bu ayrıcalığın tanınmasının sebebinin 2 borsanın da ICO satışlarına bünyelerinde yer vermeyişleri olduğu belirtildi.

bitcoin 3600 dolar seviyelerine geri yükseldi

Huobi ve OKCoin hakkında yapılan uzatma kararı piyasanın yukarı yönde hareketlenmesine neden oldu. Bitcoin fiyatı kısa sürede 3.000 doların altını görmüşken büyük bir yükselişe geçerek 3.600 dolar seviyelerini gördü. Kısa sürede yaşanan bu yükseliş tüm yatırımcıları sevindirdi ve bu sıkıntılı günlerde bir nebze içlerini rahatlattı. Yaşanan korkular ve “Bitcoin bitiyor mu?” gibi can sıkıcı durumlardan sıyrılmalarını sağladı.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken ülkemizdeki borsalarda kısa süreli aksilik yaşanması Türk yatırımcıların canını kısa süreli sıktı. Bir zaman sonra, yaşanan erişim problemleri giderildi ve tüm borsalar alış-satışına kaldığı yerden devam etti.

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • İSMAİL
    Posted 16 Eylül 2017 - 16:45 16:45

    SAKIN KANMAYIN ALDANMAYIN BU BİR TUZAK, ABD ŞU ANDA ÇATIR ÇATIR BTC ALIYOR.

  • recep etim
    Posted 16 Eylül 2017 - 08:54 08:54

    gelişmeleri çok yakından ve çok hızlı takip ediyorsunuz, iyiki varsınız, teşekkürler, saygılar

Leave a comment