Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği AMD ve Nvidia’nın Hisse Fiyatlarını Artırıyor

Büyük Wall Street firmaları, eğer kripto madenciliği piyasasında fırsatları kollamaya devam ederlerse hem AMD hem de Nvidia’nın hisse senetlerinin yükselmeye devam etmesini bekliyor.

Bitcoin madencilerinin GPU’lara olan ihtiyacı sayesinde Nvidia firmasının hisse senedindeki artış geçen sene yüzde 180’i , AMD’nin ise yüzde 112’yi görmüş bulunmakta. Küresel yatırım bankası Jefferies’in verdiği yeni bir rapora göre GPU piyasasının önümüzdeki birkaç ay boyunca güçlü kalacağı bekleniyor.
Jefferies analisti Mark Lipacis tarafından yazılan bir müşteri notuna göre geçen yıl piyasada en iyi performansı hisse senetleri göstermiş ve bu durum ileriye dönük beklentiler uyandırmıştı.

Lipacis’in yazdığı notta;

“Kripto-esaslı stoğu düzeltmenin kısa vadede maddi olumsuzluk riski taşımadığını düşünüyoruz.Hem AMD hem de NVDA, ikincil pazarlarda GPU ekran kartlarıyla yarışamayacak düzeyde olan kriptoya özel GPU’ları tanıttı.”

Her iki firma da kripto madenciliğine özgü GPU modelleri geliştirip satarak bu pazardan yararlanmıştı.
Lipacis uzun vadede iki şirketin de madenciler tarafından satılan ikinci el ekipmanlarla rekabet etmesini beklemiyor.Aynı zamanda GPU fiyatlarının düşeceğini ve bu olayın hisse senetlerine yansıyabileceğini belirtti.

Lipacis, GPU madenciliği piyasasının çökmesi ihtimalinde bile iki şirketin gelirinin büyük ölçüde etkilenmeyeceğine inanıyor.Böylesine bir felaketin yaşanması sonucu AMD’nin %3 Nvidia’nın gelirlerinde ise %10 oranında bir azalma olmasını bekliyor.

Önceki raporda da belirtildiği üzere her iki şirket de dünyanın madencileri arasında GPU’lara ilgisi olanlardan yararlanmaya başladı.Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang’ın son verdiği bir raporda kripto para birimlerinin ve blokchainin uzun süre varolacağını açıklayarak kendi şirketine dair yaptığı uzun vadeli planlara dikkat çekti.

AMD kendi basın açıklamalarında yükselmeye eğilimli görülmese de şirketin ürünlerinin madenciler tarafından büyük ilgi çektiği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment