Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’sunun Bitcoin Yorumlarına Tepki Geliyor

Birkaç gün önce JPMorgan CEO’su Jamie Dimon Bitcoin ile ilgili yorum yapmıştı. Bu yoruma belli kişilerden tepkiler geldi. Tepki gösterenlerin başında uzun yıllardır Bitcoin‘in savunucusu olan John McAfee yer alırken, eski bir JPMorgan yöneticisi de tepki gösterenlerden oldu.

JPMorgan’ın eski Küresel Makro Ticaret Başkanı Alex Gurevich, Dimon’un Bitcoin yorumuyla ilgili olarak şu tweeti attı:

“Jamie, harika bir patronsun ve gelmiş geçmiş en iyi banka CEO’susun. Bir ticaretçi ya da teknoloji girişimcisi değilsin. Lütfen ticaret hakkında yorum yapma.”

Finans sektöründeki önemli isimleri aniden böyle bir söz düellosunun içine sokan durum ise Jamie Dimon’un bu hafta başlarında New York’taki bir konferansta Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumlar. Bu yorumlardan sonra Bitcoin yaklaşık %4 oranında bir düşüş yaşadı ancak bazı yorumcular bu düşüşün yorumlarla alakası olup olmadığından emin değil.

Bu sırada McAfee şirketinin kurucusu John McAfee de CNBC’de katıldığı programda Dimon’un yorumlarıyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi.

Dimon’a hitap eden McAfee, asıl ‘sahtekarlığın’ kontrol edilmeden yapılan resmi banknot basma işlemi olduğunu söyledi.

McAfee: “Bir tane Bitcoin yaratmak (madencilere) 1,000 $’a mal oluyor. Bir adet Amerikan Doları basmak ne kadara mal oluyor? Hangisi sahtekarlık?”

Konuyla ilgili yorum yapan pek çok farklı kişi daha bulunuyor. Yorum yapanlardan biri de Leverj CEO’su Bharath Rao. Rao yaptığı yorumda bu konuya direkt olarak değinmemeyi tercih etti ancak kripto para piyasasıyla ilgili genel bir yorum yaptı:

“Bu işe girip geleceği şekillendirecek vizyonu ve cesareti olanlar bunun karşılığını alırken; bu durdurulamayan güçten korkan ve çekinenler eski kafalı olarak kalmaya devam edecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment