Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’de Bir Banka Sınır Ötesi Ödemeler İçin Bitcoin Kullanmaya Başladı

Arjantin’deki Banco Masventas isimli banka, Pazartesi gününden itibaren müşterilerinin sınır ötesi ödemeleri Bitcoin ile yapmalarına izin vereceklerini açıkladı.

Latin Amerika odaklı 2014 yılında kurulan startup borsa şirketi Bitex ile ortaklık imzalayan banka, Swift ödemelerine alternatif olarak uluslararası işlemler için Bitcoin ödemelerini de işlemlerinin arasına ekleyeceğini duyurdu.

Bitex baş pazarlama yetkilisi Manuel Beaudroit, CoinDesk’e yaptığı açıklamalarda yurt içi bir bankanın uluslararası ödeme için bitcoin kullanmasının bir ilk teşkil ettiğini açıkladı.

Masventas’ın ana hissedarı olan Jose Dakak, bu yeniliği bankanın dijital, akıllı telefon tabanlı hizmetlerini geliştirmek ve bankanın hizmet maliyetini düşürmek için daha geniş bir hamleye geçiş olarak nitelendirdi.

Jose Dakak:

”Bitex ile stratejik ortaklık oluşturmamızın nedenlerinden birisi yurt dışındaki müşterilerimiz için ödeme yapma ve ödeme alma işlemlerini sağlayabilmekti.”

Beaudroit’in söylediğine göre şimdiye kadar herhangi bir gerçek para transfer işlemi gerçekleştirilmemiş olsa bile (servis bugün kullanıma girdi),banka çok yakında bitcoin kullanarak gerçek bir müşterinin para transfer işlemini gerçekleştirecek.

Beaudroit şu açıklamalarda bulundu:

”Müşteriler bankadan uluslararası bir ödeme yapmasını isteyecek ve banka da Bitex hizmet sağlayıcısını kullanacak. Müşteri bitcoin’e hiç dokunmayacak, bunu görmeyecek. Bu işlem onlar için gayet şeffaf. Biz onlar için bir hizmet sağlayıcısıyız ve onların bitcoin’e dokunmalarına gerek kalmıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment