Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’de Halkın Bitcoin’e Yönelmesi, Yerel Bazda Fiyatları Arttırdı

Arjantin’de hükümet son dönemde kontrollerini çok ciddi bir şekilde arttırdı. Oldukça zorlu günler geçiren ve ekonomik açıdan oldukça kırılgan olan ülkede, yaşanan son gelişmeler ile birlikte, artık Arjantin’de ikamet eden vatandaşların dolar alımına ve satımına da sınırlama getirildi.

Son düzenleme ile birlikte, yerleşikler artık maksimum 10 bin doları banka hesaplarında tutabilecekler. Bu durum da, Peso’da beklemek istemeyen ve dolar ile işlem yapma amacını taşıyan kişileri, haliyle kripto paralara ve en başta da Bitcoin’e yönlendirdi. Konuyla ilgili olarak son dönemde artan talebi de, Arjantin özelinde görmek mümkün.

Arjantin halkı, şu sıralarda bir Bitcoin almak için, diğer ülke vatandaşlarına göre ortalama bin dolar daha fazla para ödüyorlar. Bu da, dün itibariyle 9800 dolar civarında giden lider kripto para biriminin, ülkede 10900 dolara kadar çıkması sonucunu beraberinde getiriyor.

Local Bitcoins verileri de hem artan Bitcoin fiyatını, hem de artan Bitcoin talebini çok net bir şekilde gösteriyor.

İşin bir diğer boyutu ise elbette ki dikkat çekici: Son dönemde ekonomik krizler ile boğuşan halkların, hükümet kararlarına karşı kripto para alternatifini kullanıyor olması da, iyi bir şey olarak ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment