Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kimliğini Yanlışlıkla Ele Veren Kripto Para Dolandırıcısı Yakalandı

Amerika’da gerçekleşen bir olayda, bir mobil telefon üzerinden 15 bin dolarlık kripto para çalması ile birlikte aranan bir isim, kimliğini yanlışlıkla afişe etmesinin üzerine, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon ile yakalandı.

Nisan ayında, Darren Carter adlı bir Connectitut eyalet sakini tarafından dolandırıldığı başvurusu ile mahkeme giden bir kişinin bu hamlesinden sonra bir araştırma başlatılmıştı. Yapılan araştırmada, Carter’ın toplamda 15 bin dolarlık kripto para çaldığı ifade edilmişti. Carter’ın bu kripto paraları Coinbase hesabında nakde dönüştürdüğü ve daha sonra da kendi PayPal hesabına gönderimini sağladığı da belirtilmişti.

Daha sonra dolandırıcı, kurbana özrünü belirtmek için bir e mail attı. Ancak hata yapan dolandırıcı, bunu yanlışlıkla dedektife gönderdi. Daha sonra ise başlayan soruşturmada, Carter’ın yeri belirlendi. Yapılan operasyon sonucunda tutuklanan kripto para dolandırıcısı, şimdi ise mahkemeyi bekliyor.

Bu arada çalınan fonlar ile ilgili olarak yapılan araştırma sonucunda ise, 15 bin dolar değerineki rakam, yeniden kurban kişiye verildi. Bu sayede de bir kripto para dolandırıcılık vakası, bir kez de olsun mutlu son ile bitmiş oldu.

Ancak otoriteler, son dönemde bu ve benzer olayların sayısının çok arttığını da ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment