Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’den Yasa Dışı Bitcoin (BTC) Madencilerine Operasyon: 40 Kişi Tutuklandı

Arjantin Ulusal Vergi Dairesi (AFIP) öncülüğünde yürütülen operasyonlar sonucunda yasa dışı şekilde kripto para madenciliği yaptığı tespit edilen 40 kişi tutuklandı.

Arjantin vergi dairesinin Buenos Aires eyalet yetkilileriyle birlikte yürüttüğü operasyon sonucunda yasa dışı şekilde kripto para madenciliği yapan şahıslara eş zamanlı 70 operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 40 kişi tutuklandı.

Buenos Aires şehrinin yaklaşık 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Quilmes bölgesine yoğunlaşan baskınlar sonucunda yüzlerce cep telefonu, SIM kart, yüklü miktarda nakit para, ateşli silah, bilgisayar, hafıza kartları ve yazıcılar gibi çeşitli ekipmanlarına el konuldu.

İddiaya göre Quilmes’de yer alan yasa dışı madencilik organizasyonu, yüksek miktarda kaçak elektrik trafiğinin sonucunda fark edildi. Operasyonlar temmuz ayından AFIP yönetim koltuğuna Carlos Castagneto‘nun atanmasıyla birlikte hızlandı ve ciddiyetini artırdı.

Öte yandan Arjantin kanunlarına göre kripto para madenciliği herhangi bir suç kapsamına girmiyor. Arjantin merkezli yerel bir kripto para şirketi olan ONG Bitcoin, söz konusu baskınlara karşı çıkarak şu ifadelere yer verdi:

Kripto para madenciliği Arjantin ceza kanunu tarafından tanımlanan bir suç değil, bu nedenle kendi içinde gizli veya yasa dışı olarak kabul edilebilecek bir faaliyet değil. Yerel yasalara bağlı kalındığında kripto madenciliği kendi başına bir suç olarak görülemez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!