Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gate.io’ya Hack Darbesi: Bağlantıya Tıklayan Kullanıcıların Cüzdanları Ele Geçirildi

Bilgisayar korsanları, kripto para borsası Gate.io’nun sosyal medya hesabını ele geçirdi ve müşterileri hediye USDT vaadiyle dolandırmaya çalıştı.

Saldırganlar, Gate.io’nun resmi Twitter adresini ele geçirerek 1 milyondan fazla kullanıcıyı sahte Tether kampanyası ile dolandırmaya çalıştı. Hackerlar, borsanın sahte bir kopyasının açıldığı paylaşım yaptı. Paylaşılan gönderide, tıklayan ilk 1000 kişiye 500 toplamda 500.000 USDT hediye edileceği belirtiliyordu.

Saldırganların oluşturduğu sahte internet sitesine yönlendirilen kullanıcılar burada 500 USDT’lik ödülü alabilmek için Metamask cüzdanlarını bağlamaları gerektiği uyarısıyla karşılaştılar. Metamask cüzdanını bağlayan kullanıcıların ise varlıkları saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Kripto denetim sitesi PeckShieldAlert 22 Ekim tarihinde kullanıcıları yapılan saldırıya karşı uyardı. Şimdilik hasarın boyutları hakkında bir veri paylaşılmadı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yakın geçmişte, kripto para piyasalarının popülerliğinin zirvesinde gezindiği bu günlerde kripto para dolandırıcılıklarının hiç olmadığı kadar arttığını, insanların bu konuda oldukça dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!