Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’e Şampiyonluk Yetmedi: Fan Token’ı Çakıldı! Turnuva Sonrası Sert Düşüş

Arjantin Milli Takımı’nın 2022 FIFA Dünya Kupası’nı kazanmasına rağmen fan token’ı ARG, finalden bu yana %60’dan fazla değer kaybı yaşadı.

Arjantin tüm dünyanın takip ettiği 2022 FIFA Dünya Kupası final maçında, Fransa’yı yenerek kupanın sahibi oldu. Bu sonuç futbol taraftarlarını ilgilendirdiği gibi kripto para yatırımcılarını da oldukça etkiledi. Arjantin’in yerel fan token’ı ARG, kupa finali boyunca volatil hareketler sergiledi.

Turnuva başladığında 4,5 dolar seviyelerinde bulunan ARG, Arjantin’in ilk maçta Suudi Arabistan’a yenilmesiyle birlikte 2,5 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Ardından Arjantin’in üst üste galibiyetleriyle yükselişe geçen ARG, final maçının oynandığı günden bir önceki güne kadar yaklaşık %200 değer kazanarak 7,63 dolar seviyelerine kadar ulaştı.

Normal sürenin 2-2 tamamlandığı maçta Arjantin gol attıkça ARG yükselirken her gol yediğinde ise fiyatta sert düşüş yaşandı. Maç boyunca 5,5-7,5 dolar seviyelerinde hareket sergileyen ARG, Arjantin’in 3-3 tamamlanan uzatmaların ardından penaltı atışlarında Dünya Kupası’nı kazanmasına karşın hacimli satışlarla karşı karşıya kaldı. ARG turnuvanın tamamlanmasından bu yana %60’dan fazla düşüş yaşayarak 2,3 dolar olan turnuva öncesi seviyelerinin altına kadar geriledi.

Öte yandan Dünya Kupası’ndan yalnızca ARG değil birçok fan token etkilendi. Fas Milli Takımı’nın Portekiz’i ve İspanya’yı elemesi ülkelerin fan tokenlarında ciddi düşüşlere neden oldu. İspanya Milli Takımı’nın fan token’ı SNFT Fas karşılaşmasının sonuçlanmasıyla birlikte %50’den fazla değer kaybederek 0,047 dolara kadar gerilemiş ve Portekiz’in fan token’ı POR’da %20’den fazla değer kaybı yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!