Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin İçin 100 Milyon Dolarlık Geri Alım Teklifi: Yükseliş Tetiklenir Mi?

Dünyanın en büyük rezerve sahip ikinci merkeziyetesiz otonom organizasyonu (DAO) BitDAO, 100 milyon dolarlık BIT geri alımı hakkında bir teklifi değerlendiriyor.

BitDAO topluluğunu 19 Aralık tarihinde oylamaya sunulan geri alım teklifini değerlendiriyor. Kripto para piyasasındaki durgunluk devam ederken yaklaşan Mantle projesinin, BIT üzerinde değer artışı sağlayacağı beklentisi ile sunulan teklif, 100 milyon USDT’lik bir geri alımı içeriyor.

Teklif, 1 Ocak 2023 itibariyle 50 gün boyunca günlük 2 milyon USDT değerinde geri alım ile süreç sonunda toplamda 100 milyon USDT değerinde BIT alımını topluluğa sundu. Teklifte, mevcut piyasa koşulları içerisinde DAO’nun kendi projesine yatırım yapmasının başka projelere yatırım yapmaktan daha mantıklı olacağını savunuldu. Geri alım sonrasında DAO’nun hazinesinde hala 300 milyon dolar değerinde stablecoin ve 345 milyon dolar değerinde 270 bin Ethereum (ETH) kalacağı belirtilirken kalan varlıkların DAO’nun 5 yıllık geliştirici masraflarını karşılayabileceği öne sürüldü.

Teklife topluluk üyeleri tarafından çeşitli tepkiler geldi. Ayı piyasası içerisinde yapılabilecek en iyi yatırımın DAO’nun sonuçlarına güvendiği kendi projesine yatırım yapmak olduğunu söyleyen birçok kullanıcı teklife destek verdi. Öte taraftan piyasada henüz boğa piyasasına yönelik bir sinyal görünmediğini belirten kullanıcılar şu an için hazinenin stablecoin kaynaklarını azaltmanın mantıklı bir seçim olmayacağını belirtti.

Geri Alım Sonrası BIT Yükselişe Geçer Mi?

Uzmanlar, son 24 saatlik hacmi 5 milyon dolar seviyelerinde bulunan ve yaklaşık 300 milyon dolarlık piyasa değeri olan BIT’in, bu geri alımla birlikte ciddi yükselişler yaşayacağını tahmin ediyor.

Toplamda 10 milyarlık arzı bulunan token’ın şu an için yalnızca %10’luk kısmı piyasada bulunuyor. Bu nedenle 100 milyon dolarlık geri alım teklifinin onaylanması, piyasada bulunan tokenların %35’inin dolaşımdan çekilmesi anlamına geliyor. Analistler, piyasa değeri sabit kaldığı durumda dolaşımda bulunan token sayısının azalmasından kaynaklı BIT fiyatının minimum %30 yükseliş yaşaması gerektiğini düşünüyor.

Coingecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %0,7 değer kazanan BIT, yazım esnasında 0,278 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!