Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Büyük Elektrikli Araç Markasına Şantaj: Saldırganlardan Bitcoin Talebi

Çin’in en büyük elektrikli otomobil markası NIO’ya ait temel kullanıcı bilgileri ve araç satış verileri çalındı. Saldırganlar şirkete şantaj yaparak verilerin sızdırılmaması karşılığında Bitcoin (BTC) talep etti.

Çin yerel haber ajansı NDB tarafından yapılan habere göre NIO şirketine ait kullanıcı verileri ve elektrikli araç satış bilgileri saldırganlar tarafından çalındı. Ellerindeki bilgiler ile şantaj girişiminde bulunan saldırganlar fidye talep etti.

NIO Küresel Dijital Güvenlik Başkanı Lu Long, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre 11 Aralık günü şirkete gelen bir e-posta da Ağustos 2021 öncesi bazı temel kullanıcı bilgilerinin ve araç satış bilgilerinin çalındığı iddia edildi. Saldırganlar bu verilerin sızdırılmaması karşılığında şirketten 2.25 milyon dolar değerinde yaklaşık 133 BTC talep etti.

Şirket, e-postayı aldıktan sonra aynı gün içinde olayı araştırmak ve saldırganlara yanıt vermek için özel bir ekip kurdu ve olayı en kısa sürede ilgili makamlara bildirdi. Ön incelemenin ardından saldırganların iddialarının doğru olduğu anlaşıldı.

NIO yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Şirket bu tür yasadışı eylemleri şiddetle kınamaktadır ve siber suçlara boyun eğmeyecektir” ifadelerine yer verildi. Şirket, müşterilere gelebilecek her türlü zararın sorumluluğunu üstleneceğini taahhüt etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!