Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Hisseleri Tarihin En Düşük Seviyesinde: Piyasa Değeri Dogecoin’in Altına Geriledi

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in (COIN) hisseleri tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Bu gelişme akabinde popüler meme token Dogecoin (DOGE) piyasa değerine açısından Coinbase’i geride bıraktı.  

Geçtiğimiz yıl Nasdaq’ta 250 dolarlık bir fiyat ile halka açılan Coinbase‘in listelemenin ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 400 doların üzerine kadar yükselen hisse fiyatı o günden bu yana istikrarlı bir şekilde düşüşünü sürdürüyor.

Geçen ay FTX iflasının ardından 40,62 dolara düşen COIN, son olarak yeni bir dip seviyesine daha imza attı. Haberin kaleme alındığı esnada 34,97 dolarlık fiyatıyla tüm zamanların en düşük seviyesinde (ATL) bulunan COIN kötü gidişatını koruyor.

Yaşanan bu son gelişmeyle birlikte Coinbase hisseleri 2022 yılının başından bu yana %86 değer kaybetmiş oldu. Devam eden bu kötü gidişat ile birlikte Coinbase’in piyasa değeri 8 milyar doların altına düştü ve bir meme token olarak ortaya çıkan Dogecoin‘in10 milyar dolarlık piyasa değerinin altına geriledi.

DOGE hacmi COIN’den fazla, burada yanlış bir şey var

Uzmanlar, Coinbase hisselerinde yaşanan bu hacim düşüşünün FTX iflasıyla birlikte gelen “merkezi borsalara karşı güven kaybı” yüzünden kaynaklandığını tahmin ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Oanda kıdemli piyasa analisti Edward Moya,Kripto yatırımcıları varlıklarını borsalarda tutma konusunda şüpheci olmaya devam ediyor” ifadeleriyle bu şüpheci tahminleri destekledi. Ayrıca “piyasada yanlış giden bir şeyler” olduğunu düşünen Moya, DOGE ve COIN için bir hacim kıyaslaması yaptı.

Dogecoin’in Coinbase’den daha yüksek bir piyasa değerine sahip olması, kripto dünyasında hala yanlış giden bir şeyler olduğunu gösteriyor. Coinbase kriptoda olmak için iyi bir uzun vadeli yol ama bana kalırsa hisse fiyatları en azından kısa vade için 30 dolar seviyesine düşebilir.

Coinbase tarafından yakın tarihte yayınlanan bir raporda 2023 yılı için beklentilerin olumlu olduğuna değinildi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, günümüzde belirsizliğe yol açan kripto para regülasyonlarının 2023’te netleşebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!