Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried Resmi Belgeleri İmzaladı: ABD’ye İade Ediliyor

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), ABD’ye iadesini onaylayan belgeleri imzaladı. Çarşamba günü Bahamalar’da yapılacak son duruşmanın ardından iadesinin gerçekleşmesi bekleniyor.

ABC News tarafından sunulan habere göre Bankman-Fried ABD’ye dönmeye hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre SBF, gerekli belgeleri imzaladı ve çarşamba sabahı Bahamalar’da yapılacak duruşmanın ardından ABD’ye iade edilecek.

Tutuklandığı ilk günden bu yana ABD’ye iadesi konuşulan FTX kurucusu için çıkan bu karar, dava sürecini takip edenleri şaşırtmadı. SBF yakın zamanlı bir açıklamasında, ABD’ye iadesini kabul edebileceğini ama önce hakkındaki suçlamaları incelemek istediğini ifade etmişti.

SBF için ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan toplamda 8 farklı suçlama bulunuyor. Eğer bu suçlamalar mahkeme tarafından kabul edilirse SBF uzun yıllar hapiste kalabilir. Nihai belgenin imzalanmasının ardından Bankman-Fried’in FBI ajanları tarafından Bahamalar’daki özel bir havaalanına götürülmesi ve iddianamesinde yer alan sekiz suçlamayla karşı karşıya kalacağı ABD’ye özel bir uçakla transit geçmesi bekleniyor.

Öte yandan SBF’in ABD’de mahkemesi karşısına çıktığında tekrardan kefalet talebinde bulunacağı düşünülüyor. Eski CEO, daha önce Bahamalar hükümetine kefaletle serbest bırakılması için 200.000 dolar teklif etmiş ancak kaçma riski gerekçesiyle bu kabul edilmemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!