Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin’de Hareketli ve Sıcak Günler Kapıda! Yükselişe Geçecek

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’i (BTC) önümüzdeki dönemde sıcak ve hareketli günlerin beklediğini ve iyi bir performans göstermeye devam ederek yeniden yükselişe geçeceğini öne sürdü.

McGlone 19 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’i sıcak ve hareketli bir dönemin beklediğini söyledi. Bitcoin’in önümüzdeki günlerde daha iyi bir performans gösterme eğiliminde olacağını ve yeniden yükselişe geçeceğini öne süren analist, geçmişte Bitcon/Nasdaq grafiğinde direnç görevi görmüş bazı seviyelerin destek görevi görebileceğinden bahsetti.

Analist Bitcoin’in parasal gevşeme zamanlarında Nasdaq’ı performans olarak geride bıraktığına dikkat çekti. McGlone parasal genişlemenin tepe noktası olan 2021 yılının dördncü çeyreğinde,  Bitcoin’in Nasdaq’ın 4,5 katından daha yüksek değerlere ulaştığının altını çizdi. Geçmiş veriler ışığında ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaşma politikalarını terk etmesiyle beraber Bitcoin’de yeni bir ralli beklenebileceği McGlone’un çıkarımları arasında yer aldı.

Öte yandan Bitcoin’i Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla’nın hisseleri ile karşılaştıran analist, Bitcoin’in yakın zamanda Tesla hisselerini de performans bakımından geride bırakacağını öne sürdü. Bitcoin’in arzının sürekli olarak azaldığına dikkat çeken McGlone, buna karşılık Tesla’nın öz sermaye karlılığının Bitcoin’in yarılanma hızı ile yarışamadığını belirtti. Analist, 2023’te Bitcoin’in Tesla hisselerini geride bırakmaya devam edebileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!