Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev Bitcoin Madencisinden Kötü Haber: İflas İçin Mahkemeye Başvurdu

Uzun süredir zor günler geçiren ABD’nin en büyük halka açık Bitcoin (BTC) madencisi Core Scientific, iflas koruması için mahkemeye başvurdu. 

CNBC’nin 20 Aralık tarihli haberine göre Core Scientific, günün erken saatlerinde Teksas iflas mahkemesine bölüm 11 yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmak için başvuruda bulunuyor. Aktarılan bilgilere göre Core Scientific, tasfiye yerine şirket borçlarını elinde tutan hissedarlarla anlaşmayı planlıyor. Şirket iflas süreci boyunca Bitcoin madenciliği faaliyetlerine devam edecek.

Kaynaklar şirketin net kar üretmeye devam edebildiğini ancak kiraladığı madencilik ekipmanlarının borçlarını ödeyemediğini belirtti. Ayrıca bazı kaynaklar ise şirketin hala pozitif nakit akışına sahip olduğunu ve toparlanabileceğini düşünüyor. Şirket ekim ayının sonlarında yayınladığı bir uyarıda adi hisse senedi sahiplerinin iflas durumunda yatırımlarını kaybedebileceğini belirtmişti.

Core Scientific’in alacaklıları ise anlaşma seçeneğine olumlu bakıyor. Şirketin en büyük alacaklılarından biri olan yatırım firması B. Riley, iflasın şirket tarafından kendi kendine dayatılan bir durum olduğunu öne sürmüştü. Alacaklıların gerekli koşulları sağlaması durumunda Core Scientific’in yeniden bilançosunu düzeltmesinin mümkün olduğuna dikkat çeken şirket, Bitcoin madencisine 72 milyon dolara kadar ek finansman teklif etmişti.

Şirket halka arz edildiği Temmuz 2021’den bu yana piyasa değerinin 4,2 milyar dolarını kaybederek 4,3 milyar dolardan 78 milyon dolara kadar geriledi. Şirket hisseleri halka arz tarihinden bu yana %95’in üzerinde düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!