Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflasın Eşiğindeki Bitcoin Madencisine Alacaklısından Yardım Eli: Hisse Fiyatı 3x Yaptı

İflasın eşiğindeki Bitcoin madencisi Core Scientific’in en büyük alacaklısı olan yatırım şirketi B. Riley, şirkete iflastan kurtulabilmek için yeni bir ek finansman teklif etti.

İçinde bulunduğumuz ayı piyasasında iflasla mücadele eden Core Scientific’e yardım eli en büyük alacaklısından geldi. B. Riley tarafından 14 Aralık tarihinde yayınlanan halka açık basın bülteninde, Core Scientific’in iflasının kimsenin yararına olmayacağı belirtildi. Hissedarlar ve alacaklıların özverisi ile şirketin operasyonlarının ve ticari faaliyetlerinin tekrar sürdürülebilir hale getirilebileceğini öne süren alacaklı, bu amaç doğrultusunda Bitcoin madencisine 72 milyon dolar ek finansman teklif etti.

B. Riley, şirketin iflasının kendi kendine dayatılan bir durum olduğunu iddia ederek gerekli koşulların sağlanması durumunda, ek finansmanın şirketin karlılığa ulaşması için iki yıldan fazla zaman kazandıracağını öne sürdü. Gayri nakdi finansman kredisi olacağı belirtilen kredinin ilk 40 milyon doları herhangi bir şarta bağlı olmaksızın kredinin kabulü ile Bitcoin madencisine ödenecekken ikinci kısımda ise şartlı ödeme seçeneği bulunuyor. B. Riley kredinin 32 milyon dolarlık ikinci kısmını, Core Scientific’in Bitcoin’in 18.500 dolar seviyelerinin altında işlem gördüğü zamanlarda alacaklılarına ödeme yapmayı durdurmayı kabul etmesi halinde vereceğini belirtti.

B. Riley, şirketin kısa vadeli birçok krediye sahip olduğunu ve bu kredilerin Bitcoin fiyatının yüksek, Core Scientific’in geri ödeme sürelerinin ise kısa olduğu dönemde verildiğini ancak şirketin başarısız stratejileri nedeniyle mevcut duruma hazırlıklı olmadığını ifade etti.

Core Scientific hisseleri işlem sonrası seansta 0,14 dolardan 0,39 dolara kadar yükselerek %178’in üzerinde değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!