Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan ABD Ziyareti! Şirket Sözcüsü Açıkladı: Neden Duyurulmadı?

Binance’in Baş Strateji Sorumlusu ve şirket sözcüsü Patrick Hillmann, CEO Changpeng Zhao’nun (CZ) ABD’ye seyahat ettiğini ancak bunun kamuoyuyla paylaşılmadığını açıkladı. 

Twitter üzerinden gelen sorulara yanıt veren Binance’in şirket sözcüsü Patrick Hillmann, CZ’nin ABD’ye seyahat ettiğini ancak firma ABD’li müşterilere pazarlama yapamadığı için bunu kamuoyuna açıklamadığını söyledi. FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) yaklaşık bir ay kadar önce CZ’nin ABD’ye seyahat edemeyeceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Fakat görünen o ki tüm bu söylemlerin aksine CZ, ABD’ye seyahati konusunda herhangi bir sorun yaşamadı.

Hillmann tarafından duyurulan dikkat çekici bir diğer nokta ise Binance’in kayıtlı lokasyonuna dair sözleri oldu. Şirketin halihazırda Cayman Adaları‘nda kayıtlı olduğunu fakat bunun yakın zamanda güncelleneceğini belirten Hillmann, merak uyandırdı.

ABD ve Binance arasındaki spekülasyonlar devam ederken son olarak geçtiğimiz günlerde yetkilerin bir soruşturmada ikiye ayrıldığı ve Binance yada CEO CZ’ye bir dava açabileceğine dair haberler panik ortamı yaratmıştı. Bu panik ortamından bir gün sonra Binance üzerinde net para çıkışları artarken stablecoin USD Coin (USDC) için para çekme işlemleri geçici olarak durdurulmuş ve kısa süre sonra geri açılmıştı. CZ, son dalgalanmayı “sadece normal piyasa davranışı” olarak netelendirmişti.

Öte yandan CEO CZ, çarşamba günü Twitter üzerinden yaptığı bir konuşmada “Kullanıcı varlıklarını bire bir tutuyoruz” ve “Bizi baskı altına alabilecek miktarda para çekme işlemi yok.” ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!