Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO CZ İddialar Hakkında Konuştu: Fudlar Anlamsız, Borsada Her Şey Yolunda

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), katıldığı bir yayında kullanıcılardan gelen soruları yanıtladı ve son günlerde ortaya çıkan haberlere dair açıklamalarda bulundu.

CZ, birkaç gündür Binance hakkında ortaya atılan FUD’lar hakkında konuşmak üzere bir Twtter space yayınına katıldı. CZ, Binance’in iyi durumda olduğunu ve nakit akışında bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Yaratılan algının sebebini anlamadığına ve FTX olayının insanların canını yaktığına değinen CZ, pire için yorganı yakmanın anlamı olmadığının altını çizdi.

İnsanlar FTX çöküşüyle birlikte yanlış bir algıya kapıldı ve genelleme yapmaya başladı. Şöyle düşünün, eğer bir bankadan zarar görürseniz diğer tüm bankaların kötü olduğunu düşünürsünüz eğer bir politikacı yolsuzluk yaparsa tüm politikacıların yolsuzluk yaptığını düşünürsünüz. Ama gerçek böyle işlemez. Bir banka kötüyse, bu diğer bankaları da kötü yapmaz.

Binance’in nakit akışında bir sorun yok, isteyen herkes parasını çekebilir

CZ, dün geçici olarak USDC işlemlerinin dondurulmasının ardından ortaya çıkan iddiaları da yanıtladı. CEO, nakit akışında bir sorun olmadığını söyledi. CZ, son 24 saat içerisinde Binance’e yatırılan paranın çekilen paradan fazla olduğunu ve insanların para yatırmaya devam ettiklerini vurguladı.

Biz, 1:1 oranda kripto ve nakit varlık rezervi tutuyoruz. Herhangi bir para çekme talebine karşı baskı hissetmiyoruz. Dün genel olarak piyasanın oldukça gergin olduğunun farkındaydım, herkes gerçekten endişeliydi fakat bugün insanlar sakinleşti çünkü bir aksaklık olmadığını gördüler. Son 24 saatte Binance’e 6.5 milyar dolar para yatırıldı ve 6 milyar dolar para çekme işlemi oldu. Para akışında bir sorun yok.

CZ, son günlerde geleneksel medyanın kripto sektörü üzerinde karalama kampanyası başlattığını ve buna bir anlam veremediğinden bahsetti. Yine de paralarını Binance gibi merkezi borsalardan çeksen yatırımcıların bile günün sonunda ya soğuk cüzdana ya da merkeziyetsiz bir borsaya taşıdığını, bu sektörden çıkmadığını vurguladı. “Para sektör içinde yer değiştiriyor, geleneksel piyasalara yada Wall Street’e gitmiyor. Bu öyle yada böyle iyi bir şey.” Bununla birlikte Binance tarafından desteklenen Trust Wallet isimli soğuk cüzdana da değinen CZ, bunun herkesin kullanımına açık olduğunu belirtti.

İnsanlara “Merkezi borsalardan fonlarınızı çekin” diyemem. Bu kendi işimi baltalamak olur. Ama yine de  her işte bir risk olduğunu unutmamak gerekiyor. Soğuk cüzdanda tutmak da risksiz değildir.

CZ ayrıca özellikle birkaç gündür Binance hakkında FUD haber yapan The Block‘un eskiden FTX kurucusu SBF tarafından fonlanan bir kurum olduğunu ifadelerine ekledi. “Biz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. FUD’a karşı savaşmanın en iyi yolu budur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!