Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Senato Önünde Binance’i Suçladı: CZ’den Alaycı Cevap!

Kanadalı ünlü iş adamı ve yatırımcı Kevin O’Leary, kripto para borsası FTX’in çöküşünden Binance’i sorumlu tuttu.

Kevin O’Leary, 14 Aralık’ta ABD Senatosu Bankacılık Komitesi karşısında FTX çöküşü ile ilgili bir oturumda borsanın çöküşünün Binance tarafından tetiklendiğini öne sürdü. O’Leary ayrıca FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından önceki günlerde Sam Bankman-Fried ile yaptığı görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi.

O’Leary’ye FTX sözcüsü olarak verdiği hizmet karşılığında yaklaşık 15 milyon dolar ödenmişti. FTX çöküşü sırasında yaklaşık 10 milyon dolarlık varlığını borsada tutan yatırımcı, bu varlıkların hepsini kaybettiğini bildirdi.

O’Leary, Senatör Patrick Toomey tarafından FTX’in neden başarısız olduğu sorulduğunda “Bir fikrim var ama kayıtlara sahip değilim” şeklinde cevap verdi. Ünlü yatırımcı, ardından Binance ve FTX arasındaki geçen soğuk savaşa dair ifadelerde bulundu.

Şahsi görüşüm bu iki borsa düzenlenmemiş bir piyasada büyüme açısından birbirleriyle savaş halindeydi ve biri diğerini kasıtlı olarak işsiz bıraktı. Şimdi, belki bunda yanlış bir şey yoktur, belki aşk ve savaşta yanlış bir şey yoktur, ancak Binance şu anda devasa bir düzenlenmemiş küresel tekeldir ve FTX oyun dışı bırakan da onlardır.

Konuşmasına regülatör kurumların lehine açıklamalarla devam eden O’Leary, başıboş kripto para piyasasının yaşanan bu olaylardan sonra bir an önce regüle edileceğini umduğunu dile getirdi. Diğer ülkelerin, özellikle Avrupa Birliği’nin (AB) bu konuda daha kararlı ve hızlı davrandığını belirten ünlü yatırımcı, ABD’nin kripto regülasyonu konusunda geri kaldığının altını çizdi.

Umarım, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olaylar, yıllardır duraksamış olan yerel düzenlemelerin uygulanmasına yeniden odaklanılmasını sağlayacaktır. Diğer yargı bölgeleri bu tür politikaları çoktan uygulamaya koydu ve şimdi hem yatırım sermayesini hem de yüksek vasıflı yetenekleri çekiyorlar. ABD’de biz geride kalıyoruz ve liderlik konumumuzu kaybediyoruz.

Binance CEO’sundan Cevap Geldi

Öte yandan O’Leary’nin ABD Senatosu’ndaki konuşmasının ardından Twitter üzerinden Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) açıklamalar konusunda ne düşündüğü soruldu. CZ alaycı bir tutum sergileyerek “onun o kadar akıllı olduğunu düşünmüyorum” şeklinde bir yanıt verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!