Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Bitcoin Elon Musk’ın Tesla’sını Geride Bırakabilir! İşte Nedeni

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli araç şirketi Tesla’nın (TSLA) hisselerine karşı değer kazanmasını olası görüyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapor üzerine Twitter’da yorumlarda bulunan Mike McGlone, Bitcoin’in Tesla’ya karşı dipte olabileceğini ve önümüzdeki süreçte değer kazanmasının çok olası durduğunu öne sürdü. Bu öngörüsüne gerekçe olarak özellikle her iki varlık arasındaki arz talep oranına değinen McGlone, açıklamasını şu ifadelerle destekledi:

Tesla ve Bitcoin’in her ikisi de hızla ilerleyen teknolojileri temsil etmektedir. Yakın vadede, dünya piyasaları durgunluktan çıkıp bu iki varlığa da yönelecektir. Uzun vadeli olarak bakıldığında sınırlı arzı Bitcoin’e performans noktasında avantaj sağlayabilir.

Analist, Bitcoin’in artan arzının 2025’te %1’in altına düşebileceğini buna kıyasla Tesla hisselerinin 12 aylık değişim oranının on yıldan uzun bir süredir ortalama %5 civarında yatay seyrettiğini vurguladı. McGlone, BTC ve TSLA olmak üzere her iki varlığın da bu yılın şubat ayından beri piyasa değerlerinde 500 milyar dolar kaybettiğini ifadelerine ekledi.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde kripto paralar için ayı sezonunun sona yakın olduğunu ifade eden analist, önümüzdeki süreçte sağlam adımlarla boğa piyasasına geri dönüşün yaşanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!