Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Delist Edilen Altcoin’de 2,5x Yükseliş: Fiyat Önce Çakıldı Sonra Uçuşa Geçti!

Güney Kore’nin en büyük borsalarının Wemix’i (WEMIX) delist etmesini engellemek adına şirket tarafından açılan ihtiyati tedbir talebi mahkeme tarafından reddedildi. Karar ile düşüşe başlayan token, şirketin açıklamasıyla yükselişe geçti.

Yerel haber ajansı Yonhap’a göre Güney Kore’nin Seul şehrinde bulunan bir mahkeme, Wemade metaverse projesinin yerel token’ı WEMIX’in delist edilmesinin iptali için açılan “ihtiyati tedbir” talebini reddetti.

Geçtiğimiz haftalarda Upbit, Bithumb, Coinone, Corbit ve Gopax’ın oluşturduğu Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA), yanlış bilgiler vererek yatırımcıları yanılttığı iddiası ile WEMIX’i delist edeceğini duyurmuştu. Ardından token’ın ihraççı şirketi harekete geçerek DAXA tarafından “toplam arz tutarını geçtiği ve süreç içerisinde başka çeşitli hatalar yaptığı gerekçesiyle yatırımcıları korumak” için verilen delist kararına tedbir davası açmıştı.

Öte yandan mahkeme kararıyla %80’den fazla düşerek neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesine (ATL) ulaşan token, şirket açıklamasının ardından %160’dan fazla yükseliş yaşadı. Şirket yaptığı açıklamada, geri alım (buy back) ve yakım programlarından bahsetti.

Delist kararı öncesi 1,76 dolar seviyelerinde bulunan WEMIX, karar sonrası 0,52 dolar seviyelerine kadar ciddi düşüş yaşamıştı ve toparlanamamıştı. Dün mahkeme öncesi 0,7 dolar seviyelerinde bulunan token, karar ile birlikte yeniden düşüşe geçerek %80’den fazla değer kaybetti ve tarihi dip olan 0,122 dolara geriledi. Wemix ekibi düşüşü engelleyebilmek amacıyla Twitter’dan açıklama yaparak yeni yakım programıyla birlikte geri alım yapacaklarını duyurdu. Bu duyuru bir nebze de olsa işe yaradı ve WEMIX, sert bir şekilde %160 yükseliş performansı gösterdi.

CoinGecko verilerine göre WEMIX, yazının kaleme alındığı sırada son 24 saatlik periyotta %67’lik yükseliş yaşayarak 0,282 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!