Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saldırıya Uğrayan DeFi Protokolü Ankr’den Müjde: Airdrop Süreci Başladı

BNB Chain (BNB) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Ankr (ANKR), geçen hafta yaşanan saldırıdan etkilenen kullanıcıların kayıplarını telafi etmek için airdrop programını başlattı.

Geçtiğimiz hafta DeFi protokolü Ankr’ye ait bir sözleşme açığından yararlanan saldırgan milyonlarca dolar değerinde vurguna imza atmış ve 10 trilyon BNB staking ödül token’ı aBNBc üretmişti. Saldırıdan sonra aBNBc fiyatı yaklaşık %95 düşüş yaşadı. Yaşanan bu olayların ardından Ankr ağına dair işlemler durduruldu ve kurtarma sürecine dair planlamalar yapıldı.

Bu doğrultuda dün Ankr resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre söz konusu saldırı esnasında aBNBc ve aBNBb sahibi olan ve bu saldırı yüzünden zarara uğrayan kullanıcılara airdrop gönderme süreci başladı.

Yapılan açıklamaya göre saldırıdan önce aBNBc veya aBNBb kullanan ya da cüzdanında bulunduran kullanıcılar, bağlanma süresinin sonunda BNB alacaklar. aBNBc veya aBNBb’yi istismardan sonra kullanan kullanıcılar, bağlanma süresinin sonunda BNB değil ankrBNB airdrop’u alacaklardır.

Airdrop’un yalnızca cüzdanında bu tokenları tutan kullanıcılara gönderileceği, akıllı sözleşme sahiplerinin bundan yararlanamayacağı belirtildi. Ayrıca adil bir airdrop süreci olması için geçici süreliğine söz konusu tokenlara ait transfer işlemleri donduruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!