Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu SBF’in Kefaletle Serbest Bırakılma Talebine Ret: Kaçma Riski!

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’in (SBF) 250.000 dolar kefalet ile serbest bırakılma teklifi Bahamalar Sulh Ceza Mahkemesi yargıcı tarafından reddedildi. 

Kurucu SBF’in kefaletle serbest bırakılma talebi yargıç tarafından reddedildi. Mahkemenin ilk aşamasında SBF’in kefalet için başvurma konusunda yasal hakkı olduğu belirtilmiş olmasına rağmen “kaçma riski” gerekçesiyle bu talebi kabul edilmedi. Mahkeme, SBF’nin 8 Şubat 2023 tarihine kadar Bahamalar Ceza İnfaz Kurumu’nda gözaltında tutulmasına karar verdi.

Bankman-Fried’in avukatı, FTX kurucusunun “depresyon” ve “uykusuzluktan” muzdarip olduğunu, sabıka kaydının bulunmadığını ve bunu yapmak için “geniş fırsatları” olmasına rağmen Bahamalar’dan kaçmadığını savunarak kefaletin 250.000 dolar olarak belirlenmesini talep etmişti.

SBF, ABD’de gerçekleşecek mahkemesi için Meksikalı kartel patronu Joaquín El Chapo Guzmán‘ı temsil etmesiyle tanınan savunma avukatı Mark Cohen‘i tuttu. Ayrıca SBF, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan sekiz suçlamanın tamamından hüküm giyerse 115 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

SBF’i temsil eden avukatlar ayrıca müvekkillerinin tutuklanmasından bu yana “Adderall” ve “antidepresanlar” da dahil olmak üzere ilaç kullanmadığını iddia etti. Avukatlar ayrıca SBF’nin kefaletle serbest bırakılması halinde elektronik izlemeye veya yerel bir polis karakoluna rapor vermeye itiraz etmediğini söyledi fakat sonuca bakılırsa tüm bu orta yol bulma çabaları fayda etmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!