Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance “Stres Testini” Geçti Mi?: CEO CZ Para Çıkışları Hakkında Konuştu

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), milyarlarca dolarlık dev para çekme dalgasını yalnızca küçük bir stres testi olarak tanımladı.

Changpeng Zhao 14 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün yaşanan itfa dalgasını dezenformasyon haberlerinin (FUD) borsaları sınamak için getirdiği bir stres testi olarak tanımladı. Son 24 saatte Binance’ten dışarı çıkan milyarlarca doların ise şirket için önemsiz olduğunu öne sürdü.

Dün blockchain analitik firmalarının son 24 saatte kripto para borsasından net çıkışların 1,4 milyar dolara ulaştığı haberini vermelerinin ardından kripto para piyasalarında kısa süreli bir panik rüzgarı esmeye başladı. Başarısız birçok kripto para borsasının yoğun para çekme işlemleri sırasında başarısızlıklarının ortaya çıktığını bilen kripto para yatırımcıları endişe ile Binance’in o borsalardan biri olup olmayacağını beklemeye koyuldular.

Ancak şirket CEO’su CZ, çıkışların 7 milyar dolara ve net çıkışların 3,8 milyar dolara ulaşmasına rağmen her şeyin yolunda olduğunu belirtti. CZ konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

İşler stabilize olmuş gibi görünüyor. Dün yaşadıklarımız bizim için en kötüsü değildi, hatta en kötü ilk 5’in içerisinde dahi değildi. LUNA ve FTX’in iflası sırasında çok daha büyük itfaları karşıladık. Şimdi çekilen mevduatların geri döndüğünü görüyoruz.

Ayrıca CEO, ne hakkında olduğunu açıklamadığı bir tahminini AES-256-ECB yöntemiyle şifrelenmiş şekilde yayınladı ve bir veya iki sene içerisinde doğru olup olmadığının görüleceğini bildirdi. Ancak şifrenin çözülmesi için gereken anahtar kodu paylaşmadığı için mesajı çözülemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!